i5 12400F 4060 Ti sistemi satıp i5 14400F 5070 sisteme geçmeye değer mi?

Makaleler
5
Selamlar,

Sistem:
  • İşlemci: Intel i5 12400F.
  • Anakart: Gigabyte H610M h V2 DDR4.
  • Ekran kartı: Zotac Twin Edge 4060 Ti 8 GB.
  • RAM'ler: G.Skill 8 GB Ripjaws V siyah 3200MHz CL16 DDR4 X2.
  • M.2 SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB.
  • Kasa ve PSU: Rampage Spear kasa ile gelen 750 watt 80+Bronze kasa.
  • İşlemci soğutucu: Thermalright peerless Assassin 120 siyah versiyonu.
Elimdeki sistem bu. Satıp bu sisteme geçmeye değer mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ve ekran kartı zaten upgrade edilebilir durumdayken neden komple sistemi değiştirmek istiyorsunuz? Komple değişimde farklı soket işlemciler tercih edilse daha mantıklı olur.

Çok yok tek avantaj mfg.

Bence gecmeye gerek yok.
İşlemci ve ekran kartı zaten upgrade edilebilir durumdayken neden komple sistemi değiştirmek istiyorsunuz? Komple değişimde farklı soket işlemciler tercih edilse daha mantıklı olur.
Hocam gelecek sistemdeki işlemci bana yeterli. Ancak o işlemciyi satıp kendim i7 14. nesile de geçiş yapabilirim. Yükseltme konusunda ise parça kalitesi artsın istiyorum.
Çok yok tek avantaj mfg.
%62 daha güçlü hocam 5070. Kendi sistemimi 25-30 bin civarına satabilirsem eğer 20 bin koymam lazım. 15 bin upgrade için bütçe ayırmıştım zaten. O upgrade yerine direkt sistemi satıp yeni sisteme geçmek daha mantıklı gibime geldi.

Doğru 15K harcasan direkt bu donanımları güçlendiremezsin.

Bu upgrade ile uğraşmaya değer mi sizce? Kendim upgrade yapacakken işlemciyi bedavaya denk getirdiğim zaman, kasa, PSU RAM anakart değişiyordu.
Değer hem DDR5 sistemi geçiyorsunuz, hem anakart Z790 oluyor, hemde kasa/psu ikilisi daha iyi olur, hem ekran kartı güçleniyor. Mevcut sistemi stock soğutucu ile satarsanız yeni sistemde kullanabilirsiniz. Yeni sistemde anakart seçeneğini Gigabyte olarak seçerseniz daha güçlü vrm olur ve anakart eğreti durmaz kasanın içinde.

Evet o şekilde bir özelleştirme yaptım. 50 bini buldu ama SSD 990 Evo Plus oldu . Peki sizce elimde 12600K olursa 14400F'i satıp Z serisi anakart ile ona overclock yapsam daha iyi performans yakalamaz mıyım?

Sanirim gecmekte kararlisiniz. O halde elinizi cabuk tutun temmuz maas zamlaridnan sonra zamlanirlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…