Mertcan39

Yetkin
Merhaba arkadaşlar, Xbox App üzerinden Farming Simulator 25 aldım ve uzun zamandır aynı problemi yaşıyorum ve sadece bu oyunda sorun yaşıyorum. Oyundan çıkış yaparken sistem kilitleniyor ve tepki vermiyor. Reset atarak sistemi geri açıyorum. 4/5 ay önce oyunu oynarken yine bu hatayı alıyordum oyunu oynamayı bıraktım. 4/5 aydır farklı oyunlarda hiç sorun yaşamadım. Bugün tekrar oynamak istedim ve 16.50 ve 17.31'de iki kere oyundan çıkarken sistemim kilitlendi. Minidump dosyası da yok. Bu cihazın neden kilitlendiğini nasıl bulabilirim?

Sistem

Windows 11 Home
Anakart Gigabyte B660M DS3H AX DDR4
İşlemci i5 12400
Ekran Kartı Gigabyte 3060 12 GB
RAM Kingston DDR 4 32 GB

Son düzenleyen: Moderatör:

Rampage rmp 600 80p.

Bu oyundan önce yaklaşık 90 saat Cyberpunk oynadım günlerce hiçbir problem yaşamadım Cyberpunk bitince tekrar farming oynamak istedim aylar önce yaşadığım hata yine karşıma çıktı 10 saat oynayayım hiçbir sorun yok oyundan çıkarken veya girerken yükleniyor ekranı sona geliyor ve bilgisayar kilitleniyor.

9 ay önce çektiğim video yine hala aynı sorun mevcut.

Son düzenleme:
Rampage rmp 600 80p.

Bu oyundan önce yaklaşık 90 saat Cyberpunk oynadım günlerce hiçbir problem yaşamadım Cyberpunk bitince tekrar farming oynamak istedim aylar önce yaşadığım hata yine karşıma çıktı 10 saat oynayayım hiçbir sorun yok oyundan çıkarken yükleniyor ekranı sona geliyor ve bilgisayar kilitleniyor.
OCCT indirin. Oradan "Power" testi yapın. Sağ kısımda grafik tablosu olacak, orada aşağı kısımda 12v değerleri gözükecek. Oranın fotoğrafını atın.

OCCT indirin. Oradan "Power" testi yapın. Sağ kısımda grafik tablosu olacak, orada aşağı kısımda 12v değerleri gözükecek. Oranın fotoğrafını atın.

2.5 dakika içinde en düşük 11.376 gösterdi testi devam ettiriyorum.

232333.webp

Kapatın hemen. Rezaletten daha kötü bir değer. PSU'yu acil olarak değiştirin. Kilitlenme sebebi bu.

Teşekkürler hocam. Peki benim anlamadığım tek sorun şu BF1 BF5 Cyberpunk ETS 2 konvoy ve birçok oyunu oynarken hiçbir sorun yaşamıyorum sadece FS'ye ya girerken ya çıkarken bu sorun meydana geliyor 10 saat boyunca oyun açık kalsın hiçbir sorun yok bu nasıl olabiliyor.

Teşekkürler hocam. Peki benim anlamadığım tek sorun şu BF1 BF5 Cyberpunk ETS 2 konvoy ve birçok oyunu oynarken hiçbir sorun yaşamıyorum sadece FS'ye ya girerken ya çıkarken bu sorun meydana geliyor 10 saat boyunca oyun açık kalsın hiçbir sorun yok bu nasıl olabiliyor.
FS de kart anlık peak atıyordur, PSU kaldıramayınca kendini kapatıyordur. Size acil yeni PSU lazım. Kullanmayın sisyemi o PSU ile.

Teşekkürler hocam bu ay arabaya biraz masraf ettim birkaç ay içinde bakacağım. Psuların boyu standart mı yoksa kasaya göre değişiyor mu?
Yeni PSU alıncaya kadar sistemi yüke bindirmeyin, zarar verebilir. PSU'lar genelde standart boyutta olur. Bazıları büyük olur fakat genelde ATX tüm kasalara uyum sağlar. PSU alırken etiketleyin yardımcı olurum.