batu05873

Gelişen
  • RAM: 16 GB (2x8)
  • Ekran kartı: MSI NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti 8 GB
  • Anakart: MSI H610M-E DDR4
  • İşlemci: Intel i5-12400F
Sistemimde daha önce neredeyse hiç drop veya kasma yoktu. Ancak format attıktan sonra tüm driver'ları kurmama rağmen, şu an için tespit ettiğim Minecraft ve BlueStacks bir süre sonra ciddi şekilde kasmaya başlıyor. Minecraft'taki tüm ayarlarım öncekiyle aynı olmasına rağmen GPU %100 kullanıma çıkıyor ve FPS 800'lerden 200'e kadar düşerek takılmalar yaşanıyor. BlueStacks'te de bir süre sonra kasmalar başlıyor; kapatıp açınca düzeliyor. CS2, Forza gibi oyunlarda ise hiçbir problem yok.

Ayrıca bilgisayarı açıp şifreyi girdiğim anda bile hafif bir takılma oluyor, ardından masaüstü açılıyor.

Epey araştırma yaptım ancak bir sonuca ulaşamadım. En son çare olarak buradan sormak aklıma geldi. Bir çözüm yolu sunabilecek olursa çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denetim Masası > donanım ve ses > güç seçenekleri burada yüksek Performans'a getirin. Eğer olmazsa masaüstünde sağ tık yapıp NVIDIA Denetim Masası > 3D ayarlarının yönetilmesi > güç yönetimi modu buradan "maksimum performansı tercih et" yapın.

Denetim Masası > donanım ve ses > güç seçenekleri burada yüksek Performans'a getirin. Eğer olmazsa masaüstünde sağ tık yapıp NVIDIA Denetim Masası > 3D ayarlarının yönetilmesi > güç yönetimi modu buradan "maksimum performansı tercih et" yapın.
Yüksek ve Nihai performans'ta da sonuç aynı. BIOS güncelleyim dedim yine düzelmedi ve üstüne Audio portları kulaklık ve mikrofonu görmüyor. Artık son çare DDU ile driverları tamamen silip tekrar kuracağım.