ilker

Uzman
Arkadaşlar herkese merhaba, son 3 gündür PC oyun esnasında ya da masaüstünde bir anda görüntü vermeyi bırakıyor, ya reset atıyor ya da öylece kalıyor.

Klavye fare aktif, kulaklıktan ses geliyor ama sinyal yok hatası alıyorum. FurMark testinde testi başlatır başlatmaz sinyal yok hatası vermeye başladı.

Şu ana kadar parçaları sök tak yaptım, RAM'leri kontrol ettim, priz değiştirdim, sürücüyü güncelledim, BIOS güncelledim ama sorunu çözemedim. Bir de Tunçmatik akım korumalı priz kullanıyordum, ışığının artık yanmadığını fark ettim.

Acaba PSU elektrik dalgalanmalarında yeterli korumayı sağlayamadığı için donanım parçaları kendilerini korumaya alıyor olabilir mi?

PC'yi servise göndereceğim ama 20 gün bekleme süresi var, ayrıca kargo hasarlarından dolayı sorumluluk kabul etmiyorlar, sizce ne yapmalıyım?

Sistem:
  • i5 12400F
  • RTX 3060 Ti
  • 16 GB G.Skill 3200MTS
  • ASUS Prime B660M-K D4
  • GameGaraj 650W PSU (şüphelendiğim parça)
  • Windows 11 Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU sorunu olduğu zaman sistem genelde aniden kapanır, elektrikler kesilmiş gibi. Fakat sizin sorunda ekrandan görüntü gidiyor ki bu da genelde ekran kartı sorunudur. Ekran kartınızın markası nedir? Game garage‘ın sattığı ekran kartları biraz orta kalite olabiliyor.

Monitör modeli nedir? Benim 1 deneme önerim olacak farklı priz demişsiniz ama aynı odada farklı prizlerde bazen sigorta hattında aynı yere paralel bağlı olabiliyor. Evin başka alakasız bir odasındaki prizde denemek lazım ama şu 2 kabloyu da değiştirerek dene. Biri kullandığın akım korumalı üçlü kablo diğeri de kasa ile ekran arasındaki görüntü kablosu bu ikisinin sıfırlarını al çok pahalı değil zaten, farklı odadaki bir prizle tekrar dene denemeden önce de GPU güç pini bağlantılarını kontrol et çıkma gevşeme var mı diye.

Bunları yaptıktan sonra sorun çözülebilir, devam ederse o zaman ekran kartından şüphelenebiliriz.

PSU sorunu olduğu zaman sistem genelde aniden kapanır, elektrikler kesilmiş gibi. Fakat sizin sorunda ekrandan görüntü gidiyor ki bu da genelde ekran kartı sorunudur. Ekran kartınızın markası nedir? Game garage‘ın sattığı ekran kartları biraz orta kalite olabiliyor.

INNO3D RTX3060 Ti GDDR6X 8 GB

Monitör modeli nedir? Benim 1 deneme önerim olacak farklı priz demişsiniz ama aynı odada farklı prizlerde bazen sigorta hattında aynı yere paralel bağlı olabiliyor. Evin başka alakasız bir odasındaki prizde denemek lazım ama şu 2 kabloyu da değiştirerek dene. Biri kullandığın akım korumalı üçlü kablo diğeri de kasa ile ekran arasındaki görüntü kablosu bu ikisinin sıfırlarını al çok pahalı değil zaten, farklı odadaki bir prizle tekrar dene denemeden önce de GPU güç PIN'i bağlantılarını kontrol et çıkma gevşeme var mı diye.

Bunları yaptıktan sonra sorun çözülebilir, devam ederse o zaman ekran kartından şüphelenebiliriz.

Deneyeceğim hocam.

Hocam iyi akşamlar dediklerinizi yaptım maalesef sorun tekrar nüksetti sanırım Recep abinin dediği gibi sorun ekran kartında olabilir o yüzden servise gönderme kararı aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne çabuk denedin ustam :D Görüntü kablosunu kargo 1 gün sürer dedim tahmini. Neyse GPU veya PSU sıkıntı büyük ihtimalle ikisinden birinde önce GPU'yu yollayın bir gitsin gelsin bakalım ne olacak durum.