Viola A350XWB
Çalışkan
Sizin öneriniz nedir msfs ve valorant gibi oyunlar oynuyorum sadece render vs uğraşmıyorum oyun için kullanıyorum pcyi şöyle msfs de indirdiğim uçaklar genellikle vram ve işlemci kullanıyor bu işlemci yüzünden bazı uçaklarda kasma donma vs yaşıyorum sizce ne alırsam yine bu işlemciye göre bu sisteme iyi gider fikriniz cidden benim için önemli olacaktıri5 12400F'den i5 13600KF'ye geçmek arada performans farkı baya olur üstüne o işlemciyle bütün ekran kartlarını beslersin.
O anakart ile bu işlemci kullanılır AMA mosfetler yani bu işlemciye elektrik enerji yetiştiren elemanlar vesayri çok fazla ısınır ağır yüklerde vesaire çünkü bu bahsettiğin işlemci yüksek performans sergiler lakin yüksek bir güç tüketimi yapar, bu da H serisi anakartlar için sakıncalı ileri zamanlarda anakartta sorunlarla falan karşılaşabilirsin. Oyun falan oynayacaksan pek bir şey ifade etmez.
Dolayısıyla O yüzden soğutmalı bir anakart B660 serisi mesela daha iyi olur. 4060'ı i5 13600KF kolaylıkla kontrol altında tutar pek güç de harcamaz ama atıyorum iş için falan kullanacaksan B serisi bir anakart şart. H serisi anakartla bu işlemcinin tüm nimetlerinden de yararlanamazsın overclock falan filan ama sıradan bir kullanıcıysan bu sana pek dokunmaz.
Ayrıca i5 13600kf için daha güçlü bir soğutucu alman gerekebilir.
H serisi bir anakarta çok güçlü bir işlemci takmak tofaşa lamborjini motoru takmak gibi bir şey.
Sana tavsiyem i5 13600kf'ye yetecek bütçen varsa DDR5'e geçmen olurdu, işlemcin zaten ddr5 destekliyor anakart + ram yapsan yeterli olur. Ya da bütçeyi biraz toparlayıp AMD sistem de toplayabilirsin.
Şu anakarttan mı bahsediyorsunuzi5 12400F'den i5 13600KF'ye geçmek arada performans farkı baya olur üstüne o işlemciyle bütün ekran kartlarını beslersin.
O anakart ile bu işlemci kullanılır AMA mosfetler yani bu işlemciye elektrik enerji yetiştiren elemanlar vesayri çok fazla ısınır ağır yüklerde vesaire çünkü bu bahsettiğin işlemci yüksek performans sergiler lakin yüksek bir güç tüketimi yapar, bu da H serisi anakartlar için sakıncalı ileri zamanlarda anakartta sorunlarla falan karşılaşabilirsin. Oyun falan oynayacaksan pek bir şey ifade etmez.
Dolayısıyla O yüzden soğutmalı bir anakart B660 serisi mesela daha iyi olur. 4060'ı i5 13600KF kolaylıkla kontrol altında tutar pek güç de harcamaz ama atıyorum iş için falan kullanacaksan B serisi bir anakart şart. H serisi anakartla bu işlemcinin tüm nimetlerinden de yararlanamazsın overclock falan filan ama sıradan bir kullanıcıysan bu sana pek dokunmaz.
Ayrıca i5 13600kf için daha güçlü bir soğutucu alman gerekebilir.
H serisi bir anakarta çok güçlü bir işlemci takmak tofaşa lamborjini motoru takmak gibi bir şey.