hakano

Uzman
Arkadaşlar selam. Ben bilgisayarın yetersiz kalacağını düşünüyorum ileride. DDR4 32 GB RAM ve MSI Pro H610M-E DDR4 anakart var. Malum, GTA VI gibi oyunları kaldıracağını sanmıyorum. 8 GB VRAM yetersiz kalabilir 1–2 sene içerisinde. Sistem götürür ama yükseltmek istiyorum. Sizce düşük olan özellik ne, nasıl yükseltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam. Ben bilgisayarın yetersiz kalacağını düşünüyorum ileride. DDR4 32 GB RAM ve MSI Pro H610M-E DDR4 anakart var. Malum, GTA VI gibi oyunları kaldıracağını sanmıyorum. 8 GB VRAM yetersiz kalabilir 1–2 sene içerisinde. Sistem götürür ama yükseltmek istiyorum. Sizce düşük olan özellik ne, nasıl yükseltebilirim?
Tam sistemi yazar mısınız?

Günümüz için gayet yeterli bir sistem GTA VI'nın çıkacağı dönemde teknolojinin neler sunacağını bilmiyoruz. Şu an ihtiyaç duymayacağınız ileride ihtiyaç duyduğunuzda da eskiyecek bir parça almanın manası yok bence. Şimdi 5060Ti 16 GB veya 9060XT 16 GB geçtiniz diyelim GTA 6 çıktığında yeni kartlar aynı fiyata belki %30 fazla performans verecek...

Yani önerecek olsam, İ5 12600K veya İ5 13600K bakın. Ekran kartı önerecek olsam RX 9060 XT 16GB derdim ama 6900 XT daha iyi olur gibi.

Arkadaşlar selam. Ben bilgisayarın yetersiz kalacağını düşünüyorum ileride. DDR4 32 GB RAM ve MSI Pro H610M-E DDR4 anakart var. Malum, GTA V'ı gibi oyunları kaldıracağını sanmıyorum. 8 GB VRAM yetersiz kalabilir 1–2 sene içerisinde. Sistem götürür ama yükseltmek istiyorum. Sizce düşük olan özellik ne, nasıl yükseltebilirim?

8 GB kitlesi %50 üstü şirketler en iyi grafikler ve olabildiğince geniş yelpazede çalışması arasında kalıyor çok satması ve geniş yelpazede çalışması için inanılmaz optimizasyon (Rockstar'dan beklenirmi bilmem) yapmaları gerek her. Kesimden kazanmaları gerek. Minimum 3060 gibi duruyor şu an 4060, 3060 ile 3060 Ti arasında çalışacaktır. DLSS B veya P açmanız gerekebilir sadece Ultra isterseniz Frame Generation şart.

8 GB kitlesi %50 üstü şirketler en iyi grafikler ve olabildiğince geniş yelpazede çalışması arasında kalıyor çok satması ve geniş yelpazede çalışması için inanılmaz optimizasyon (Rockstar'dan beklenirmi bilmem) yapmaları gerek her. Kesimden kazanmaları gerek. Minimum 3060 gibi duruyor şu an 4060, 3060 ile 3060 Ti arasında çalışacaktır. DLSS B veya P açmanız gerekebilir sadece Ultra isterseniz frame generation şart.

İşlemci yükseltilebilir belki GTA VI'nın fizik motoru karmaşık olacaktır. Fizikten işlemci sorumlu.

Arkadaşlar selam. Ben bilgisayarın yetersiz kalacağını düşünüyorum ileride. DDR4 32 GB RAM ve MSI Pro H610M-E DDR4 anakart var. Malum, GTA V'ı gibi oyunları kaldıracağını sanmıyorum. 8 GB VRAM yetersiz kalabilir 1–2 sene içerisinde. Sistem götürür ama yükseltmek istiyorum. Sizce düşük olan özellik ne, nasıl yükseltebilirim?

Ayrıca RX 900 ve RTX 5000 almak yerine RTX 6000 ve RX 10000? Bekleyin RTX 5000'den fiyaskosundan sonra RTX 6000'de ciddi (ne kadar ciddi belirsiz) saf güç artışı gelebilirmiş 2nm süreci geliyor.

Evet haklısınız ama 6 serileri pahali olabilir gibi benim düşüncem 8 GB ileride yetersiz gelecek şoyle 16 GB ekran kartına geçmek ve DDR4 hakkında ne düşünüyorsunuz anakart RAM sorun.

Ayrıca RX 900 ve RTX 5000 almak yerine RTX 6000 ve RX 10000? Bekleyin RTX 5000'den fiyaskosundan sonra RTX 6000'de ciddi (ne kadar ciddi belirsiz) saf güç artışı gelebilirmiş 2nm süreci geliyor.

Çıkartır mi?

Günümüz için gayet yeterli bir sistem GTA VI'nın çıkacağı dönemde teknolojinin neler sunacağını bilmiyoruz. Şu an ihtiyaç duymayacağınız ileride ihtiyaç duyduğunuzda da eskiyecek bir parça almanın manası yok bence. Şimdi 5060 Ti 16 GB veya 9060XT 16 GB geçtiniz diyelim GTA 6 çıktığında yeni kartlar aynı fiyata belki %30 fazla performans verecek...

Evet haklisiniz ileride değiştirmeyi düşünüyorum bende öneri almak icin açtım

RTX 4060 i5 12400F 32 GB RAM

Yani önerecek olsam, i5 12600K veya i5 13600K bakın. Ekran kartı önerecek olsam RX 9060 XT 16 GB derdim ama 6900 XT daha iyi olur gibi.

i5 12. Nasılın 13 14'e gore pek fark olmaz dediler ne kadar doğru?

Ve sizce en dusuk parça ne burada ilk once wnyi yükseltebilirim kafama takılıyor ileride 8 GB 4060 ve islemci konusunda ne düşünüyorsunuz ben ekran kartında NVIDIA tarafıyım AMD'ye bir yaklaşamadım anlayan bilen fiyat konusunda da performans, oyun da hangisi daha iyi aydinlatirsaniz iyi olur @Xbox 360E @Blackraven @Bandırmalı1965

Evet haklısınız ama 6 serileri pahali olabilir gibi benim düşüncem 8 GB ileride yetersiz gelecek şoyle 16 GB ekran kartına geçmek ve DDR4 hakkında ne düşünüyorsunuz anakart RAM sorun.

Çıkartır mi?

Evet haklisiniz ileride değiştirmeyi düşünüyorum bende öneri almak icin açtım.

RTX 4060 i5 12400F 32 GB RAM.

i5 12. nasılın 13 14'e gore pek fark olmaz dediler ne kadar doğru?

Ve sizce en dusuk parça ne burada ilk once wnyi yükseltebilirim kafama takılıyor ileride 8 GB 4060 ve islemci konusunda ne düşünüyorsunuz ben ekran kartında NVIDIA tarafıyım AMD'ye bir yaklaşamadım anlayan bilen fiyat konusunda da performans, oyun da hangisi daha iyi aydinlatirsaniz iyi olur @Xbox 360E @Blackraven @Bandırmalı1965

12 ve 13 arasında %5-%7 ipc farkı var 13 ve 14 aynı mimari ve 14 Refresh olduğu için fark yok.

AMD'de NVIDIA'da alabilirsiniz sorun yok ikisi de güzel kartlar üretiyor 4060 8G şu an için yeter RTX 6000/RX 10000 bekleyin.