xan 5

Uzman
Eski kartım olan 980'i çıkardım, onun yerine 5060 Ti 16 GB olan kartımı taktım ve DDU ile eski kartımın sürücülerini kaldırıp bu kartınkileri kurdum. Yeniden başlatırken ASUS logosunda 10 saniye takıldı, sonra açıldı. Yeni driverları yükledim. Daha sonra yeni gelen monitörüm için ghosting testi yaparken sistem takıldı. Power tuşuyla kapatıp tekrar açtım. YouTube'dan video izlerken tekrar takıldı. Sıcaklığı HW ile ve Afterburner ile kontrol ettiğimde 43 derecelerde geziyordu. Fakat kart aşırı sıcaktı. Şimdi Cyberpunk'a giriyorum, açılıyor, 10 saniye sonra dızt sesiyle takılıyor. Ben de power limiti %83'e çektim, fan hızını 1000 milisaniye yaptım ve tekrar oyuna girdim. 50 derecede yine dızt sesiyle takıldı. Acaba PSU mu yetersiz? Eski kartımı takıyorum, herhangi bir sorun yok.

Çözüm bulamadım, kartı iade mi etsem?

Sistem:

i5-12400F
GTX 980 - RTX 5060 Ti Inspire 2X 16 GB
ASUS H610MK4D
2x8 GB G.Skill
MSI A600dn PSU

DDU ile temiz kurulum yapmana rağmen YouTube'da bile kilitlenen, yazılımda 40 dereceyken elle dokunulduğunda yanan ve boot ekranında takılan kart fabrikasyon hatalıdır. PSU aramak yerine kartı doğrudan iade et bence.

DDU ile temiz kurulum yapmana rağmen YouTube'da bile kilitlenen, yazılımda 40 dereceyken elle dokunulduğunda yanan ve boot ekranında takılan kart fabrikasyon hatalıdır. PSU aramak yerine kartı doğrudan iade et bence.

Peki, temiz bir format kurulumu yapmama gerek var mı, yoksa direkt iade mi edeyim? Aynı zamanda PSU bu kartı beslemeye yeterli mi

Son düzenleme: