Parss

Üyecik
Merhaba.

2 gün önce RTX 5070 ekran kartı aldım. Mevcut işlemcim i5-12400F. İşlemcimin ekran kartımın gerisinde olduğunun farkındayım, yakın sürede değişim yapacağım. 1080p'de BF6 oynuyorum genelde ve oyun sırasında GPU kullanımı bütün ayarları denedim ama %50'yi geçmiyor. Sıcaklığı da 45-48 derece arası. Bütün ayarları ultra yaptığımda da aynı FPS'i alıyorum, lowa çektiğimde de aynı FPS'i alıyorum (Frame Generation kapalı). Oyunun akıcılığı çok iyi ama FPS 90-120 arası. Eski ekran kartım olan RTX 3060 ile zaten bu değeri alıyordum. Bir yerde hata mı var? Sürücüde mi sorun var, yoksa işlemci darboğazı açısından normal değerler mi, sormak istedim. İnternette aynı GPU-CPU kombinasyonlarına sahip sistemlerin videolarını izledim, çok daha iyi FPS alıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

2 gün önce RTX 5070 ekran kartı aldım. Mevcut işlemcim i5-12400F. İşlemcimin ekran kartımın gerisinde olduğunun farkındayım, yakın sürede değişim yapacağım. 1080p'de BF6 oynuyorum genelde ve oyun sırasında GPU kullanımı bütün ayarları denedim ama %50'yi geçmiyor. Sıcaklığı da 45-48 derece arası. Bütün ayarları ultra yaptığımda da aynı FPS'i alıyorum, lowa çektiğimde de aynı FPS'i alıyorum (Frame Generation kapalı). Oyunun akıcılığı çok iyi ama FPS 90-120 arası. Eski ekran kartım olan RTX 3060 ile zaten bu değeri alıyordum. Bir yerde hata mı var? Sürücüde mi sorun var, yoksa işlemci darboğazı açısından normal değerler mi, sormak istedim. İnternette aynı GPU-CPU kombinasyonlarına sahip sistemlerin videolarını izledim, çok daha iyi FPS alıyorlar.

Sitelerinde önerilen sistem gereksinimlerinde işlemci gücü yedi serisinden başlıyor.

1764834390935.webp

Artı -3 Eksi
Merhaba.

2 gün önce RTX 5070 ekran kartı aldım. Mevcut işlemcim i5-12400F. İşlemcimin ekran kartımın gerisinde olduğunun farkındayım, yakın sürede değişim yapacağım. 1080P'de BF6 oynuyorum genelde ve oyun sırasında GPU kullanımı bütün ayarları denedim ama %50'yi geçmiyor. Sıcaklığı da 45-48 derece arası. Bütün ayarları Ultra yaptığımda da aynı FPS'i alıyorum, lowa çektiğimde de aynı FPS'i alıyorum (frame generation kapalı). Oyunun akıcılığı çok iyi ama FPS 90-120 arası. Eski ekran kartım olan RTX 3060 ile zaten bu değeri alıyordum. Bir yerde hata mı var? Sürücüde mi sorun var, yoksa işlemci darboğazı açısından normal değerler mi, sormak istedim. İnternette aynı GPU-CPU kombinasyonlarına sahip sistemlerin videolarını izledim, çok daha iyi FPS alıyorlar.
Hocam 2K'da dener misiniz? 1080p'de yapmasi dogal gibi.

BF6 çok fazlaca detayın olduğu bir oyun. Bu kadar fazla detay olunca işlem gücüde haliyle fazla oluyor. Hem bu kadar detayı işlemek hemde göstermek harbiden her sistemin harcı değil.
Sizin RTX 5070 gösterebilir ama 12400F maalesef işleyemez. 12600K olsa idi. Çekirdek fazlası artı daha yüksek GHZ si ile sizi bir nebze olsa rahatlatırdı. i5 13600K alabilirseniz aradaki farkı kendiniz göreceksiniz.

Yani çözünürlüğü 2K'ya çekse de FPS değişmeyeceği için adama bir faydası olmayacak. Tek çıkar yolu işlemci değişmesi oluyor.

Hani darboğaz var takılıyor ediyor gibi bir problem yok, akıcı ama 150/160 veya 250/260 almak varken ne diye 120 alıyorum diyor.

Yani akıcıysa monitör de yüksek Hz'li değilse takılmaya gerek yok bence. Hikayeli oyunlarda olması gereken FPS değerlerini alıyorsan daha ne olsun.

İnternette aynı GPU-CPU kombinasyonlarına sahip sistemlerin videolarını izledim, çok daha iyi FPS alıyorlar.
FPS'iniz normal. CPU'nuzun verebilecegi FPS ancak bu kadar bu oyunda. Internette her gordugunuz teste inanmayin. Afterburner OSD'sinde yazan CPU/GPU modelini degistirip, milleti kandirmak 2 saniyelik is.

1764840083062.webp

BF oyunlari yillardir CPU seven oyunlar, 6 da bu durumu degistirmedi. 2K'ya almak da BF6 gibi bir oyunda pek yardimci olmayacaktir zira oyunda CPU yuku dumduz daha yuksek. Cozunurlugu arttirdiginizda CPU yuku pek azalmiyor bu tur oyunlarda.

Bu oyun x3D islemcileri oldukca seviyor. Su anda 12400F'inizi DDR5 RAM ile kullaniyorsaniz ve tek amaciniz BF6 gibi oyunlarda iyi FPS almak ise, AM5'e gecmek isteyebilirsiniz. 12400F'inizi DDR4 RAM ile kullaniyorsaniz da, acikcasi ben olsam sisteme ellemezdim zira RAM fiyatlari malum, 13 ve 14. nesil CPU almanin mantigi da malum.

Bunlar disinda alttaki konuda bahsi gecen user.cfg islemini yapmak ve Effects Quality, High Fidelity Objects Amount, Mesh Quality ayarlarini Low'a, Local Light & Shadow Quality ayarini High'a, SSGI yerine GTAO kullanmak da biraz yardimci oluyor.

Bu platform ile kalacaksaniz ve yukseltme yap(a)mayacaksaniz bu islemleri yapmak isteyebilirsiniz.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler, işlemci değiştirmekten başka çare yok.

Önerilen işlemci seviyesini sitesinden eklemiştim ilginçtir arkadaşlar beğenmemiş oyunu yapan adamların önerisinin nesi beğenilmiyor onu da anlamadım. İşlemci gücü oyunda gerekli... Neticede 7 serisi ve üzeri oyunun performansı için gerekli.