çaput

Uzman
Arkadaşlar selam,

i5 12400F, RX 6700 XT ve 32 GB RAM'li DDR4 bir sistemim var. LoL'de 100-150 arası FPS alıyorum ve sürekli drop yiyorum. CS'de ise 170-200 arası. Ayar da değiştirsem bir işe yaramıyor, sürücülerim ve BIOS'um güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
En net çözüm arkada "porofessor" gibi uygulamalar kullanıyorsanız kapatın. Doğrudan oyunu mahvediyor bu tarz uygulamalar. LoL'ün ve Riot Games istemcisinin dosyalarını doğrulayın. Eksik bir dosya varsa da FPS drop yapabilir. İkisi de kurtarmazsa en son çare oyunu kaldırın & yeniden yükleyin.

En net çözüm arkada "porofessor" gibi uygulamalar kullanıyorsanız kapatın. Doğrudan oyunu mahvediyor bu tarz uygulamalar. LoL'ün ve Riot Games istemcisinin dosyalarını doğrulayın. Eksik bir dosya varsa da FPS düşmesi yapabilir. İkisi de kurtarmazsa en son çare oyunu kaldırın & yeniden yükleyin.
Dediklerinizi yaptım fakat bir şey değişmedi. Sırf bu durum için format bile attım. Az önce bir şey denedim, AMD'de birkaç FPS artsın diye oyun > ekran kartları bölümündeki ayarları kurcalamıştım sıfırlayınca biraz düzeldi ama hala 150 FPS falan alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerinizi yaptım fakat bir şey değişmedi. Sırf bu durum için format bile attım. Az önce bir şey denedim, AMD'de birkaç FPS artsın diye oyun > ekran kartları bölümündeki ayarları kurcalamıştım sıfırlayınca biraz düzeldi ama hala 150 FPS falan alıyorum.

AMD uygulamasında "performans" modunu kullanabilirsiniz. Ben kesinlikle FPS düşmesi yediğim zaman arkada ya bir uygulama açık kalmış oluyor ya da dediğim "Porofessor" tarzı uygulamalar mahvediyor oyunu. Arkada Discord, Steam vb. uygulamalar açıksa da bir kapatmayı deneyin, AMD uygulamasını karıştırmaya devam edin muhtemelen işinize yarayacak birkaç ayar kapalı kalmış olabilir.

AMD uygulamasında "performans" modunu kullanabilirsiniz. Ben kesinlikle FPS düşmesi yediğim zaman arkada ya bir uygulama açık kalmış oluyor ya da dediğim "porofessor" tarzı uygulamalar mahvediyor oyunu. Arkada Discord, Steam vb. uygulamalar açıksa da bir kapatmayı deneyin, AMD uygulamasını karıştırmaya devam edin muhtemelen işinize yarayacak birkaç ayar kapalı kalmış olabilir.

Şaka gibi şu sistemle 90FPS LoL oynuyorum :D