Hepinize iyi Sosyaller arkadaşlar. Yaklaşık 1 aydır yaşadığım ve bugün zirveye ulaşan GTA Online stuttering sorunumu size danışmak istedim. GTA 5'te herhangi bir sıkıntı yok, sorun yalnızca Online'da mevcut. GTA Online'a girdiğimde bazen oluyor bazen olmuyor. Oyuna girdiğimde bir sorun yoksa çıkana kadar hiçbir şey olmadan rahatça oynayabiliyorum fakat girdiğimde sorun mevcutsa çık gir atmam gerekiyor. Normalde 100 FPS alıyorsam %99'uncu FPS 40-50 gözüküyor ve araba sürerken etraf takıla takıla geliyor. Ayrıca bu sorun sadece GTA'da mevcut, başka hiçbir oyunda sorun yaşamadım. Epic Games üzerinden oynuyorum.

Sistem özelliklerim:
i5-12400F
RX 6750 XT
32 GB DDR4 3200MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev Yöneticisi > Performans > CPU / RAM / GPU bölümünün görselini çek at buraya oyun açıkken.
Bahsettiğim sorun varken ekran kartı kullanımı düşüp işlemci kullanımı artıyor. Ne yaptığım veya nerede olduğum fark etmiyor (grafikler de dahil). Fakat oyun normal bir şekilde açıldığında kullanımlar da olması gerektiği gibi oluyor.
Not: Frame Scaling açsam, ekran kartını %99'a çıkartsam ve işlemci kullanımını düşürsem bile stuttering sorununu çözemiyorum.

Bahsettiğim sorun varken ekran kartı kullanımı düşüp işlemci kullanımı artıyor. Ne yaptığım veya nerede olduğum fark etmiyor (grafikler de dahil). Fakat oyun normal bir şekilde açıldığında kullanımlar da olması gerektiği gibi oluyor.
Not: Frame scaling açsam, ekran kartını %99'a çıkartsam ve işlemci kullanımını düşürsem bile stuttering sorununu çözemiyorum.

Frame scaling açmana gerek yok sadece görsel istiyorum senden buraya yükleyebilir misin?

Dosya Ekleri

• IMG_1311.webp
    IMG_1311.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 67
  • IMG_1312.webp
    IMG_1312.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 57
  • Görev Yöneticisi 31.08.2025 16_36_33.webp
    Görev Yöneticisi 31.08.2025 16_36_33.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 52
sorun yalnızca Online'da mevcut. GTA Online'a girdiğimde bazen oluyor bazen olmuyor.

Bu detayı gözden kaçırmışım,

Görev yöneticisi > * * * ( 3 nokta'ya tıkla ) > Resource Monitor > TCP Connections, buradan GTA V 'i bul ve 5 dakika oyunda kal online olarak sonra burada Latency kısmı var kaç PING yazıyorsa görsel olarak gönder.

1756647693395.webp

1756647742490.webp

1756647825001.webp

1756647805720.webp

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-31 165445.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-31 165445.webp
    2 KB · Görüntüleme: 57

Latency değeri 131 fazla, ideal değer ise 60 civarında olmalı. Yaşadığın takılma hissi (stutter) sistemden değil; online bir oyunda olduğun için sana gönderilen verilerin geç işlenmesinden kaynaklı, yani PING’den kaynaklanıyor.

Oyuna gir orayı takip et bu takılma olmadığı zaman göreceksin orası düşük olacak.

İyi Sosyaller.

Latency değeri 131 fazla, ideal değer ise 60 civarında olmalı. Yaşadığın takılma hissi (stutter) sistemden değil; online bir oyunda olduğun için sana gönderilen verilerin geç işlenmesinden kaynaklı, yani PING’den kaynaklanıyor.

Oyuna gir orayı takip et bu takılma olmadığı zaman göreceksin orası düşük olacak.

İyi Sosyaller.
Hocam şu an herhangi bir sorun yokken bu değer mevcut zaten. Yaşadığım sorun FPS ile alakalı. Yazdıklarıma bir daha bakarsanız sorun yaşarken %99'uncu FPS'in düşük olduğunu yazmıştım. Ayrıca hiçbir şeyde ping sorunum yokken GTA'da değer böyleyse oynadığım sunucu ABD sunucusu olabilir.

Hocam şu an herhangi bir sorun yokken bu değer mevcut zaten. Yaşadığım sorun FPS ile alakalı. Yazdıklarıma bir daha bakarsanız sorun yaşarken %99'uncu FPS'in düşük olduğunu yazmıştım. Ayrıca hiçbir şeyde ping sorunum yokken GTA'da değer böyleyse oynadığım sunucu ABD sunucusu olabilir.

Ben yıllarca EU/NA'da hardcore PvP yaptım 200 pıng ile D-Sync'den bıktım geldim TR'de 1 pıng ile birkaç PvP server var burada takılıyorum bu durum gayet normal yani sistemin ile ilgili bir problem yok emin olabilirsin.