Hepinize iyi Sosyaller arkadaşlar. Yaklaşık 1 aydır yaşadığım ve bugün zirveye ulaşan GTA Online stuttering sorunumu size danışmak istedim. GTA 5'te herhangi bir sıkıntı yok, sorun yalnızca Online'da mevcut. GTA Online'a girdiğimde bazen oluyor bazen olmuyor. Oyuna girdiğimde bir sorun yoksa çıkana kadar hiçbir şey olmadan rahatça oynayabiliyorum fakat girdiğimde sorun mevcutsa çık gir atmam gerekiyor. Normalde 100 FPS alıyorsam %99'uncu FPS 40-50 gözüküyor ve araba sürerken etraf takıla takıla geliyor. Ayrıca bu sorun sadece GTA'da mevcut, başka hiçbir oyunda sorun yaşamadım. Epic Games üzerinden oynuyorum.

Sistem özelliklerim:
i5-12400F
RX 6750 XT
32 GB DDR4 3200MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yıllarca EU/NA'da hardcore PvP yaptım 200 pıng ile D-Sync'den bıktım geldim TR'de 1 pıng ile birkaç PvP server var burada takılıyorum bu durum gayet normal yani sistemin ile ilgili bir problem yok emin olabilirsin.
Ben mi yanlış düşünüyorum? Ping sıkıntısı neden ekran kartı kullanımımı düşürüp işlemciyi arttırıp %99'uncu FPS'i sıkıntıya soksun ki? Ayrıca şu an bir sorun yokken bu ping değerini alıyorum. Türkiye sunucusu varsa tabii ki oynamak isterim ama sorunun ping ile alakalı olması bana saçma geldi şu an. GTA içerisinde Nat tipim moderate ve nat pmp de açık. Çoğunlukla invite only session'da tek başıma oynuyorum.

Düzenleme: İnternette D Sync videolarına baktığımda benim yaşadığıma hiç benzemiyor. Bende NPCler ışınlanmıyor veya arabam bi anda ışınlanmıyor. Ben dediğim gibi stuttering yaşıyorum. Bu stuttering mevcutken public sunucuya girdiğimde de ping sorunu olmadan gayet normal bir şekilde oynuyorum. Sadece stuttering sorunu oluyor.

Ben mi yanlış düşünüyorum? Ping sıkıntısı neden ekran kartı kullanımımı düşürüp işlemciyi arttırıp %99'uncu FPS'i sıkıntıya soksun ki? Ayrıca şu an bir sorun yokken bu ping değerini alıyorum. Türkiye sunucusu varsa tabii ki oynamak isterim ama sorunun ping ile alakalı olması bana saçma geldi şu an. GTA içerisinde NAT tipim moderate ve NAT pmp de açık. Çoğunlukla invite only Session'da tek başıma oynuyorum.

Adı üstünde online oyun sen bir map içerisinde duruyorsun tek başına değilsin etrafında bazı Player'lar var ve bu playerlarda sunucuya veri gönderiyor sunucu içerisinde kaç Player olduğunu şu an bilmiyorum ama karşı tarafın sunucusu buna cevap vermesi gerekiyor sen şu an bu yüzden drop yaşıyorsun normal yani ama Single'da neden olmuyor çünkü kimse yok sadece sen varsın.

Ben 200 vs 200 olan GVG ( Guild Versus Guild ) içinde ne işlemciler gördüm çakılan ne ekran kartları gördüm patlayan sisteminle ilgili bir problem yok sunucu kaynaklı.

Bütün tavsiye sistem veren kişiler hep single player oyunlarda test ediyorlar sistemi gitsinler bakalım 200 300 kişinin olduğu bir alanda test etsin online sunucularda nasıl çakılıyor sistemleri.

Single başka Online başka.

Ekleme yapmak istiyorum:

1756651938122.webp

282 işlem sayısı fazla ve sanallaştırma etkin bunlar direk performansa etki eden şeyler bu arka planda olan servis sayılarını düşürmen gerekiyor ve sanallaştırmayı kapat.​

Servis sayısını düşürmen için başlata hizmet'ler veya servis yaz çıkan arayüzde bulunan ne kadar servis varsa gereksiz olanları bir bir tespit et kapat bunu yaparken GOOGLE Search kullan hangi servis ne işe yarıyor.​
Bu dediklerimi yaparsan sorun kalmayacak ve düzenli olarak CACHE yönetimi yapman gerekiyor.

Son düzenleme:
Adı üstünde online oyun sen bir map içerisinde duruyorsun tek başına değilsin etrafında bazı Player'lar var ve bu playerlarda sunucuya veri gönderiyor sunucu içerisinde kaç Player olduğunu şu an bilmiyorum ama karşı tarafın sunucusu buna cevap vermesi gerekiyor sen şu an bu yüzden drop yaşıyorsun normal yani ama Single'da neden olmuyor çünkü kimse yok sadece sen varsın.

Ben 200 vs 200 olan GVG ( Guild Versus Guild ) içinde ne işlemciler gördüm çakılan ne ekran kartları gördüm patlayan sisteminle ilgili bir problem yok sunucu kaynaklı.

Bütün tavsiye sistem veren kişiler hep single player oyunlarda test ediyorlar sistemi gitsinler bakalım 200 300 kişinin olduğu bir alanda test etsin online sunucularda nasıl çakılıyor sistemleri.

Single başka Online başka.
Hocam tamam haklısın da ben şimdiye kadar hiç 30 üzeri kişilik bir sunucuya girmedim ki (görmedim de). İşlemci kullanımım da normal oluyor. Tabii ki public'de fps biraz düşer ama örneğin benimki 80'se 70'e düşüyor. Benim sorunum örneğin oyunu şu an açtım bir şey yok. Public'de de invite only'de de fakat kapatıp tekrar açtığımda bu sorunla açılıyor oyun ve tekrar kapatıp açmam gerekiyor. Bende hep olmuyor yani bu sorun. Şu an oyunu kapatmadığım sürece 1 gün afk bıraksam bile sorunsuz çalışacak, birkaç hafta önce denedim çünkü bunu. Bundan bahsetmeye çalışıyorum. İnvite only'de tek başıma oynarken neden ping sorunu olsun ki?

Bir de ping değerim eğer normalin üzerindeyse bunun çözümünü de paylaşırsan sevinirim. LOL, Valorant'ta 18-22 arası ping alıyorum, CS'de sunucuya göre değişse de Viyana sunucusunda 39ms oynuyorum. Roblox'ta 70-80 arasında oynuyorum. Neden bu GTA'da 131? Hem de tek başıma oynarken.

Not: Şimdi aklıma geldi, Red Dead Online oynarken hiçbir sorun yaşamıyorum. İkisi de aynı firmanın oyunu ve RDR daha yeni, bilgisayarı daha zorlayan bir oyun.

Son düzenleme:
Hocam tamam haklısın da ben şimdiye kadar hiç 30 üzeri kişilik bir sunucuya girmedim ki (görmedim de). İşlemci kullanımım da normal oluyor. Tabii ki Public'de FPS biraz düşer ama örneğin benimki 80'SE 70'e düşüyor. Benim sorunum örneğin oyunu şu an açtım bir şey yok. Public'de de invite Only'de de fakat kapatıp tekrar açtığımda bu sorunla açılıyor oyun ve tekrar kapatıp açmam gerekiyor. Bende hep olmuyor yani bu sorun. Şu an oyunu kapatmadığım sürece 1 gün AFK bıraksam bile sorunsuz çalışacak, birkaç hafta önce denedim çünkü bunu. Bundan bahsetmeye çalışıyorum. İnvite Only'de tek başıma oynarken neden ping sorunu olsun ki?

Bir de ping değerim eğer normalin üzerindeyse bunun çözümünü de paylaşırsan sevinirim. LoL, Valorant'ta 18-22 arası ping alıyorum, CS'de sunucuya göre değişse de Viyana sunucusunda 39ms oynuyorum. Roblox'ta 70-80 arasında oynuyorum. Neden bu GTA'da 131? Hem de tek başıma oynarken.

Bunun 1 tane gerçek çözümü var sunucunun bulunduğu konumda oturmak :) EXITLAG NOPING 4 sene kullandım bunlar sadece bir IP'den diğer IP'ye olan yolu kısaltıyor ama çok değişsen bir şey olmuyor etkisi %5 diyeyim sana. GTA'da neden 131 çünkü sana çok uzak sunucuları belki Hollanda belki İsveç bilmiyorum Almanya falan olsaydı 50 60 olabilirdi.

QoS modem al kendine ve şu en son düzeltme yaptığım yazıyı bir daha kontrol et, aşırı fazla servis çalışıyor benim sistemin boşta 66 servis çalışıyor mesela.

İstersen sağlam format at Windows 11 ve her şeyi çalıştırma sistemde orasının 130 100 arası olsun oyunda.

Son düzenleme:
Bunun 1 tane gerçek çözümü var sunucunun bulunduğu konumda oturmak :) EXITLAG NOPING 4 sene kullandım bunlar sadece bir IP'den diğer IP'ye olan yolu kısaltıyor ama çok değişsen bir şey olmuyor etkisi %5 diyeyim sana. GTA'da neden 131 çünkü sana çok uzak sunucuları belki Hollanda belki İsveç bilmiyorum Almanya falan olsaydı 50 60 olabilirdi.

QoS modem al kendine ve şu en son düzeltme yaptığım yazıyı bir daha kontrol et, aşırı fazla servis çalışıyor benim sistemin boşta 66 servis çalışıyor mesela.

İstersen sağlam format at Windows 11 ve her şeyi çalıştırma sistemde orasının 130 100 arası olsun oyunda.
Yani ben sorunun ping'den olduğunu düşünmüyorum ve bunu deneyebileceğim bir yol da yok maalesef. Sunucunun olduğu yerde oturmam gerekiyor dediğiniz gibi. 2. Router mevcut ve onu kullanıyorum zaten(QoS ayarı var). Başka hiçbir şeyde de fps veya ping sorunum yok dediğim gibi. Arkada çalışanların sebebi de Windows'tan çok benim arkada açık programlarım ve uygulamalarımdır. Her zaman böyle kullandım bilgisayarı, son 1 ayda GTA'nın böyle olmasının sebebinin o olacağını pek sanmam, kaldı ki işlemci kullanımı fotoğrafta göründüğü üzere normal. Sorun ping'den oluyor olsa şu anda da olurdu. Attığım görseldeki 131 ping şu an mevcut ve oyunda hiçbir sorun yok.

Yani ben sorunun Ping'den olduğunu düşünmüyorum ve bunu deneyebileceğim bir yol da yok maalesef. Sunucunun olduğu yerde oturmam gerekiyor dediğiniz gibi. 2. router mevcut ve onu kullanıyorum zaten(QoS ayarı var). Başka hiçbir şeyde de FPS veya ping sorunum yok dediğim gibi. Arkada çalışanların sebebi de Windows'tan çok benim arkada açık programlarım ve uygulamalarımdır. Her zaman böyle kullandım bilgisayarı, son 1 ayda GTA'nın böyle olmasının sebebinin o olacağını pek sanmam, kaldı ki işlemci kullanımı fotoğrafta göründüğü üzere normal. Sorun Ping'den oluyor olsa şu anda da olurdu. Attığım görseldeki 131 ping şu an mevcut ve oyunda hiçbir sorun yok.

Anlıyorum,

Şu an ben gördüklerimi söyledim bu bir hata değil öneridir sistemin daha performanslı çalışması için gerekenler.​

İyi Sosyaller.