Syntax

Üstün
İşlemcim i5 12400F. Soğutucu Thermaltake TH240. İşlemci sıcaklığı en basit oyunda bile 55-60 derece. Valorant'ta 80 küsurlerde dolaşıyordu. Bazen 90 küsurlere çıkıyordu. Ben de şimdi kontrol ettim termal macun erimiş neredeyse kalmamış hiç. Bu durumda bu soğutucu ile bu sıcaklık normal mi?

İşlemcim i5 12400F. Soğutucu Thermaltake TH240. İşlemci sıcaklığı en basit oyunda bile 55-60 derece. Valorant'ta 80 küsurlerde dolaşıyordu. Bazen 90 küsurlere çıkıyordu. Ben de şimdi kontrol ettim termal macun erimiş neredeyse kalmamış hiç. Bu durumda bu soğutucu ile bu sıcaklık normal mi?
Soğutucu ne kadar güçlü olursa olsun bu sıcaklarda normal olabilir. Termal macun işlemcinin kalbi gibi bişey. Ayrıca kasanın hava sirkülasyonu gibi etkenler de buna etki edebiliyor. Termal macunu yenileyip deneyin. Ek olarak anakartınızı bilmiyorum fakat bazı marka anakartlarda BİOS'ta Turbo Boost özelliği ile işlemci kendi çıkabileceği GHz hızının üstüne çıkıyor bu da dolayısıyla ısınmaya sebebiyet veriyor. Bunu deneyerek de eğer ki özellik varsa ve çalışıyorsa kapatabilirsiniz. Gözle görülür bi fark elde edersiniz.

Olarak anakartınızı bilmiyorum fakat bazı marka anakartlarda BIOS'ta Turbo Boost özelliği ile işlemci kendi çıkabileceği GHz hızının üstüne çıkıyor bu da dolayısıyla ısınmaya sebebiyet veriyor.

Bunun sebep olacağını sanmıyorum. Çünkü ayar hep açıktı ve önceden sıcaklık yükte bile bu kadar olmuyordu.

Bunun sebep olacağını sanmıyorum. Çünkü ayar hep açıktı ve önceden sıcaklık yükte bile bu kadar olmuyordu.

Ve sonradan sıcaklıkları görünce güç yönetiminden işlemci hızını 99a aldım. Turbo Boost böyle kapanabiliyordu diye biliyorum. Ama değişen bir şey neredeyse yoktu.

Ve sonradan sıcaklıkları görünce güç yönetiminden işlemci hızını 99a aldım. Turbo Boost böyle kapanabiliyordu diye biliyorum. Ama değişen bir şey neredeyse yoktu.
Tabi bu farkı da termal macunu yenilemeden pek anlayabileceğini sanmıyorum.

İşlemcim i5 12400F. Soğutucu Thermaltake th240. işlemci sıcaklığı en basit oyunda bile 55-60 derece. Valorant'ta 80 küsurlerde dolaşıyordu. Bazen 90 küsurlere çıkıyordu. Ben de şimdi kontrol ettim termal macun erimiş neredeyse kalmamış hiç. Bu durumda bu soğutucu ile bu sıcaklık normal mi?

İşlemci istediği en iyi sogutma perfomansı versin sogutucu da aynı ama sen termal macun ile ikisini arasındaki boşlugu kapatmasan nasıl sogutabilir her macunu kullanmayın ben bunu kullanıyorum MX-6'dan daha faydalı gördüm i5-14400F 1 saat Prime95 testinde 55-60 dereceydi https://www.hepsiburada.com/thermal...fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.53.1

İşlemci istediği en iyi sogutma perfomansı versin sogutucu da aynı ama sen termal macun ile ikisini arasındaki boşlugu kapatmasan nasıl sogutabilir her macunu kullanmayın ben bunu kullanıyorum MX-6'dan daha faydalı gördüm i5-14400F 1 saat Prime95 testinde 55-60 dereceydi https://www.hepsiburada.com/thermalright-tf7-2g-termal-macun-p-HBCV000074SEFM?magaza=BETA PLUS TEKNOLOJİ&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:akakce.md:pricecomp&utm_content=agnm:hb&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.53.1

Haklsınız hocam fakat BIOS'ta bile yüksek sıcaklık. 47Cden başlayıp bir bir artıyor. Şu an BIOS'ta 63 derece.

07731FCF-E8C0-4226-853A-518A9DF63C3D.webp

Buradaki ayarların etkisi var mıdır? @20424 hocam sizce termal macunun erimiş olması bu kadar etkiler mi? Bu soğutucu ile.

Son düzenleme: