Buradaki ayarların etkisi var mıdır? @Marix hocam sizce termal macunun erimiş olması bu kadar etkiler mi? Bu soğutucu ile.

Termal macun erimez, yenilemeyeli uzun zaman olduysa özelliğini yitirmeye başlar, macun görevini yerine getirmezse aşırı ısınma kaçınılmaz tabii ki.

12400F için fazla. Aynı işlemci 120 mm soğutmayla 50-60 geziniyor.

H510 Elite gibi bir kasanın içinde stok fanla bile yükte 65-70 derecede takılıyorum.

Buradaki ayarların etkisi var mıdır? @20424 hocam sizce termal macunun erimiş olması bu kadar etkiler mi? Bu soğutucu ile.

Benim anlamadığım termal macun nasıl erimiş? Eriyip kasadan kaçacak hali yok aslında daha da sertleşir genel olarak montajlı geldiyse koydukları termal macun toplu alınan dandik macunlardan ondan ısı iletkenliği konusunda çok kötüler.

Maalesef beklemek zorundasınız bilgisayarı bence açmayın işlemciye zarar verir.

Sistem aşırı ısınırsa kendini kapatır. Temp sınırı var zaten sorun olmaz.

TF7 alacağım salı günü gelir. O zamana kadar en azından aşırı ısınmasını engellesem fena olmazdı.

Arkadaşın işlemciye Noctua almıştık i9 10900K Stok fanla 98 derece çalışıyordu :D
Çok kullanmanız şartsa sorun olmaz zaten TDP değeri düşük maksimum 80-90 görür.

Termal macun erimez, yenilemeyeli uzun zaman olduysa özelliğini yitirmeye başlar, macun görevini yerine getirmezse aşırı ısınma kaçınılmaz tabii ki.

Normalde işlemciye tamamen yaymıştım macunu. 1 yıldan fazla oldu. Şu an baktığımda bazı yerlerinde macun yok. O yüzden erimiş dedim. Grizzly Kryonaut sürmüştüm.

Normalde işlemciye tamamen yaymıştım macunu. 1 yıldan fazla oldu. Şu an baktığımda bazı yerlerinde macun yok. O yüzden erimiş dedim. Grizzly Kryonaut sürmüştüm.

Soğutucuyu sökünce işlemcideki macunu koparır, blok kısmında kalır macun o yüzden çıplak kalıyor işlemcinin bazı yerleri, macun yenileyin düzelme olmazsa diğer ihtimallere bakalım.

İşlemcim i5 12400F. Soğutucu Thermaltake TH240. İşlemci sıcaklığı en basit oyunda bile 55-60 derece. Valorant'ta 80 küsurlerde dolaşıyordu. Bazen 90 küsurlere çıkıyordu. Ben de şimdi kontrol ettim termal macun erimiş neredeyse kalmamış hiç. Bu durumda bu soğutucu ile bu sıcaklık normal mi?
Termal macunda bir sıkıntı olabilir yada sıvı soğutma arızalı olabilir sistemi ne zaman aldın veya daha detaylı bilgi verebilirsen yardımcı olabilirim