Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaito

Başarılı
Önceden sorunsuz çalışıyordu fakat son zamanlarda (yaklaşık 2 aydır) oyunlarda DLSS Frame Generation açtığım zaman FPS artmasına rağmen aşırı derecede dalgalanma olduğu için akıcı bir oyundan ziyade aşırı kötü bir deneyim elde ediyorum.

Bu oyuna özel bir durum değil, farklı oyunlarda (Hell is Us, Dying Light: The Beast, Cyberpunk 2077) denedim ve hepsinde durum aynı.

FSR sorunsuz çalışırken DLSS Frame Generation açtığım zaman görüntü resmen çamura dönüyor.

DDU ile sürücüleri tamamen kaldırıp temiz kurulum yaptım ama durum hala aynı. DLSS Frame Generation'ın düzgün çalışması için ham FPS'in belli bir seviyenin üzerinde olması gerektiğini biliyorum ve bu gereksinimi, denediğim bütün oyunlarda karşılıyorum. Zaten amacım Frame Generation ile ekranın Hz değerini tam kullanmak ve daha akıcı bir deneyim elde etmek.
  • Ekran kartı: RTX 4060 laptop GPU
  • İşlemci: Intel i5-12450H
  • RAM: 2x8 GB
DLSS Frame Generation kapalı:

DLSS Frame Generation açık:

(Videoda akıcı gibi gözükmüş ama oynarken asla öyle hissettirmiyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yırtılmalardan belli oluyor, DLSS swapper ile frame generation sürümünü arttırıp deneyin olmazsa düşürüp deneyin.
Yırtılmalardan belli oluyor, DLSS swapper ile frame generation sürümünü arttırıp deneyin olmazsa düşürüp deneyin.

Çözüm

Dediğiniz gibi sürümü düşürünce sorun çözüldü hocam. v310.1 ve üzerinde bu dalgalı FPS sorunu var, v3.8.1 yapınca oyun yağ gibi akmaya başladı. Peki bu sorun uzun vadede nasıl çözülebilir, yeni sürümler çıktıkça ben eskide mi kalacağım?

1760527181629.webp

@Kaito, bu sorun belki genel bir sorun olabilir, arada bakın yeni sürüm geldikçe güncelleyin belki sorun o sürümden kaynaklanıyor olabilir.

Diğer sürümleri de deneyin bence, v310.3 ve altındaki sürümlerden bahsediyorum.

@Kaito, bu sorun belki genel bir sorun olabilir, arada bakın yeni sürüm geldikçe güncelleyin belki sorun o sürümden kaynaklanıyor olabilir.

Diğer sürümleri de deneyin bence, v310.3 ve altındaki sürümlerden bahsediyorum.

Denedim hocam, V310 ve üstü aynı. V310 ile transformer adındaki yeni bir modele geçtikleri için henüz tüm sistemlerde stabil çalışmıyormuş. V3.8 eski modelden olduğu için haliyle final sürümü ve stabil çalışıyor. Benim gibi transformer modelde sorun yaşayanlar da eski modeli kullanmayı önermiş. Transformer model stabil olana kadar eski model kullanacağım gibi duruyor.