yinamay

Gelişen
Selam. Laptop kullanıyorum; i5-12450H işlemcim ve RTX 4050 105 wattlık ekran kartım var. Laptopun yanında bana 180 wattlık liteon şarj adaptörü verildi. Acaba bu adaptör yeterli gelir mi? Yoksa oyun oynarken drain yer miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızı kapalı iken ters çevirip altında bulunan etikete bakın. Model numarasının bulunduğu etikette örneğin "20V 9A" gibi bir yazı varsa aynı değer adaptör üzerinde yazıyor mu diye bakın. Zaten o değer ekran kartınız maksimum çekebileceği güç miktarı çok kafanıza takmayın.

Bilgisayarınızı kapalı iken ters çevirip altında bulunan etikete bakın. Model numarasının bulunduğu etikette örneğin "20V 9A" gibi bir yazı varsa aynı değer adaptör üzerinde yazıyor mu diye bakın. Zaten o değer ekran kartınız maksimum çekebileceği güç miktarı çok kafanıza takmayın.
Hocam laptop altında input 230 vac 50 hz 4.5 A Max yazıyor. Adaptörde de input 100-240 V 50-60 Hz 2.5 A. Output olarak 20V 9A 180 watt yazıyor

İşlemciyi de bol bol kullanan bir oyuna girersen yetmez, bende HP var, senin işlemcinden çok daha az güç çekmesine rağmen 230 Watt adaptör ile geliyor.
Hocam teknik desteği arayıp 230 watt adaptör talep ettim. Ürün yanında yalan adaptör yeterli biz Max çıkabileceği değerlere göre adaptör gönderiyoruz dedi. Duruma göre çok drain yersem arayıp isteyecem

Fotoğraf olarak koyabilir misiniz?

IMG_9286.webp

Fotoğraf olarak koyabilir misiniz?

Yeterli gelecek mi bilgisayar için hocam
Neden gelmesin hocam? Ekran kartı hariç diğer bileşenlere 75W kalıyor. İşlemcinin termal tasarım gücü gerçek çektiği güç değildir. İçiniz rahat olsun zaten cihazınız 180W toplam güç değerine sahip olmasa adaptör öyle olmazdı.

Neden gelmesin hocam? Ekran kartı hariç diğer bileşenlere 75W kalıyor. İşlemcinin termal tasarım gücü gerçek çektiği güç değildir. İçiniz rahat olsun zaten cihazınız 180W toplam güç değerine sahip olmasa adaptör öyle olmazdı.
Hocam teşekkür ederim kafasal olarak rahatlattın beni