MSI Titan alsak o da direkt herhangi bir oyunda 100 derece oluyor? Yani üretim hatası var anladığım, sizin dediğinize göre. Ben de hatalı üretilen cihazları normal kabul ediyorum, doğru mu anladım?

Intel işlemcileri sevmiyorum, zaten çok ısınıyor söylentileri var. Termal macunu yenilerim, başka sistem alana kadar.
Bu arada bilgisayarı ilk aldığım dönem Dying Light 2 falan kurmuştum, ön ızgarası fırın gibi oluyordu PC'nin. :D
Sorun bence Intel işlemcilerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel işlemcileri sevmiyorum zaten çok ısınıyor söylentileri var termal macunu yenilerim başka sistem alana kadar.
Bu arada bilgisayarı ilk aldığım dönem Dying Light 2 falan kurmuştum ön ızgarası fırın gibi oluyordu PC'nin :D
Sorun bence Intel işlemcilerde.

Dediğiniz gibi 9955HX AMD sistem laptop kullandım, CPU 87-88 max sıcaklık idi. Intel ısınıyor ama ona rağmen kronik sorunlu bir laptop modeli almazsanız işlemciye bir şey olmuyor. Yıl 2026, işlemci zarar görecek olsa kısar kendini.

MSI Titan alsak o da direkt herhangi bir oyunda 100 derece oluyor? Yani üretim hatası var anladığım, sizin dediğinize göre. Ben de hatalı üretilen cihazları normal kabul ediyorum, doğru mu anladım?

O zaman segment farkı diye bir şey de olmasın. Orta, üst veya giriş gibi. Bir MSI Titan'la bunu kıyaslıyorsanız... Ne bileyim yani...

Güldürdünüz vallahi. ☺️ Tekrar diyorum, 90 derecenin üstü laptoplar için hiç iyi değil. Donanımı çok hızlı yıpranır. Hatta bu arkadaşın kullandığı modellerde direkt anakartı yanıyor?

90 derece üstü laptoplar açısından o kadar kötü değil. Bu modelin kronik sorunu var diye diğer modellere yaymak yanlış. HX tabanlı işlemciler için 90-95 derece arası normal sıcaklıklar. Zaten Intel bu işlemcileri 100 dereceye kadar güvenli çalışacak şekilde tasarlıyor. Zarar verme seviyesine geldiğinde 100 derecelerde işlemci kendini kısıyor, korumak için. HX dediğiniz masaüstü mimarisi kullanıyor. O kadar alanda yüksek performansı 90 derece altı alıyorsanız sıkıntı vardır.

90 derece üstü laptoplar açısından o kadar kötü değil. Bu modelin kronik sorunu var diye diğer modellere yaymak yanlış. HX tabanlı işlemciler için 90-95 derece arası normal sıcaklıklar. Zaten Intel bu işlemcileri 100 dereceye kadar güvenli çalışacak şekilde tasarlıyor. Zarar verme seviyesine geldiğinde 100 derecelerde işlemci kendini kısıyor, korumak için. HX dediğiniz masaüstü mimarisi kullanıyor. O kadar alanda yüksek performansı 90 derece altı alıyorsanız sıkıntı vardır.

Peki, H serisi nasıldır size göre?

Peki, H serisi nasıldır size göre?

H serisi biraz daha laptop öncelikli performanslı işlemciler oluyor. HX işlemciler masaüstü işlemcilerin mobil cihazlara devşirmesi iken H serisi laptop özelinde geliştirilen işlemciler. O yüzden performans açısından daha dizginlenebilecek işlemciler oluyor genelde. Güvenli çalışma aralığı 80-90 derece arası daha uygun olur. Eğer H serisinde 90 üzeri görülüyorsa ya soğutmada sıkıntı vardır ya da termal macun kısmında sıkıntı vardır. Zaten çoğu H işlemcili laptop sıcaklığı dizginleyebiliyor.

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda bilgisayarımda ciddi bir ısınma problemi yaşıyorum. İşlemcim Intel Core i5-1245HX, ancak ekran kartım normal çalışıyor ve sıcaklığı yaklaşık 70°C civarında. İşlemci ise oyunda yük altında çok hızlı bir şekilde 90-92°C civarına çıkıyor ama FPS düşüşü olmuyor. Bunun sebebi nedir?
Gayet normal degerler bakima falan ihtiyac yok.