Çözüldü i5-12450HX & RTX 4060 sistemde harici ekran kullanılırken ekran kartı kullanımı düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

11766

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir 4060 ve i5-12450HX işlemcili laptopumda oyun oynuyorum. Kendi ekranında oynayınca akıcı bir performans alıyorum, ancak harici monitör bağladım. Game Booster ile renkler güzel, normal kullanımda sıkıntı yok, ama oyun oynayınca donmalar oluyor; GPU ani düşüp tekrar toparlanıyor. Harici ekran kullanırken performans düşmesin diye laptop ekranını iptal edip sadece harici monitörde oynuyorum, fakat bu durumda sorun yaşanıyor.

Yardım lütfen.

Uzun süre araştırmadan sonra USB-C to DisplayPort kullanarak denedim ve drop gitti.

Son düzenleme:
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Ekran Ayarlarını Kontrol Edin:
- Windows ayarlarına gidin ve "Görüntü" sekmesine tıklayın.
- Harici monitörün ayarlarını kontrol edin, çözünürlüğü ve yenileme hızını laptop ekranıyla aynı düzenle ayarlayın.

2. Güç Yönetimi Ayarlarını Optimize Edin:
- Denetim Masası'na gidin ve "Güç Seçenekleri"ni açın.
- "Yüksek Performans" planını seçin. Bu, GPU’nuzun maksimum performansla çalışmasını sağlar.

3. NVIDIA Denetim Masası Ayarları:
- NVIDIA Denetim Masası’nı açın.
- "3D Ayarları Yönetimi" sekmesine gidin ve harici monitör için oyunla ilgili ayarları optimize edin. Özellikle "Performans" modunu seçin.

4. Sürücüleri Güncelleyin:
- NVIDIA ve Intel grafik sürücülerinin en son sürümlerini yükleyin. Üreticinin web sitesinden veya ilgili yazılımlardan güncelleyebilirsiniz.

5. Bağlantıyı Kontrol Edin:
- USB-C to DisplayPort kablosunun kalitesini kontrol edin. Mümkünse farklı bir kablo veya port deneyin.
- Ayrıca, harici monitörün kablolarını, portlarını ve güç kaynağını kontrol edin.

6. Oyun İçindeki Grafik Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Oynadığınız oyunların grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin; özellikle gölgeler ve efektler gibi performans yoğun ayarları.
- VSYNC ve G-SYNC ayarlarını değiştirerek de performansı artırmayı deneyebilirsiniz.

7. Yazılım ve Arka Plan Uygulamaları:
- Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Özellikle yüksek kaynak tüketen uygulamaları kontrol edin.

8. Test Edin:
- Değişikliklerinizi uyguladıktan sonra bir oyun oynayarak performansı test edin. Sorun devam ederse, ek bilgilerle tekrar değerlendirebiliriz.

Bu adımlar genellikle harici ekran kullanırken yaşanan sıkıntılara çözüm sağlar. Herhangi bir adımda sorun yaşarsanız, detay verebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…