Ryoes

Uzman
Merhaba, sistemim aşağıdaki gibi. Sizce öncelikli olarak hangi parçayı yükseltmeliyim? Daha önce işlemci olarak i3-12100F kullanıyordum, i5-12600KF'ye geçmiştim. Sizce sıradaki yükseltmem gereken parça hangisi olmalı?

Asus Dual RX6600
i5 12600KF
XPG Gammix D30 2x8 GB 3200 MHz
Asus Prime H610M-K D4

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sistemim aşağıdaki gibi. Sizce öncelikli olarak hangi parçayı yükseltmeliyim? Daha önce işlemci olarak i3-12100F kullanıyordum, i5-12600KF'ye geçmiştim. Sizce sıradaki yükseltmem gereken parça hangisi olmalı?

ASUS Dual RX6600.
i5 12600KF.
XPG Gammix D30 2x8 GB 3200 MHz.
ASUS Prime H610M-K D4.

Oynadığın oyunlar nedir? Eldekileri satıp 32 GB RAM güzel olabilir sisteme.

Kullanım amacın ne? GPU'yu değiştirebilirsin. Port sayısı yetmiyorsa anakartını değiştirebilirsin. Günümüzde 1080p için yeterli bir sistem.

Rekabetçi oyunlar oynuyorum CS2 vs. ekran kartlı olarak ne alabilirim? Belirli bir bütçem yok şu anlık ancak fiyat performans bir ekran kartı bulabilirsem belki alabilirim. İleride belki AMD işlemciye geçiş yapabilirim ama bunun için biraz daha zamana ihtiyacım var. Bende ekran kartı düşünüyorum ama ne alabilirim bilmiyorum. NVIDIA ekran kartı almak istiyorum ancak fiyatlar biraz kabarık Micro stutter sorununu yaşamaktan sıkıldım. Ekran kartım sorunlu da olabilir bilmiyorum.

Rekabetçi oyunlar oynuyorum CS2 vs. ekran kartlı olarak ne alabilirim? Belirli bir bütçem yok şu anlık ancak fiyat performans bir ekran kartı bulabilirsem belki alabilirim. İleride belki AMD işlemciye geçiş yapabilirim ama bunun için biraz daha zamana ihtiyacım var. Bende ekran kartı düşünüyorum ama ne alabilirim bilmiyorum. NVIDIA ekran kartı almak istiyorum ancak fiyatlar biraz kabarık Micro stutter sorununu yaşamaktan sıkıldım. Ekran kartım sorunlu da olabilir bilmiyorum.

Rekabetçi oyunlar oynuyorsan GPU'n gayet yeterli. Eğer devasa bir fark yaratsın istiyorsan AMD'nin X3D işlemcilerine bakabilirsin fakat 240-360 Hz bir monitöre sahip değilsen sistemin rahatlıkla FPS oyunlarında +144 FPS vermesi gerekli. Tavsiyem ilerleyen zamanlarda 7800X3D gibi işlemcilere geçmen. Micro stutter için ise sürücü üzerinden ayarları kurcalayarak çözüm aramaya çalışmıştım, detaylı destek istiyorsan konu açabilirsin.

İleride sistemde yapacağın böyle büyük bir değişim yerine daha dengeli bir sistem kurmak amaçlı bütçe ayırıp, mevcut kasayı satarak bu bütçeye ekleyerek yeni bir hazır veya toplama bir sistem almak daha mantıklı geliyor. 9600X3D çıkar ve fiyatı abartılı olmazsa 9600X3D tabanlı bir sistem kurabilirsin.

Rekabetçi oyunlar oynuyorsan GPU'n gayet yeterli. Eğer devasa bir fark yaratsın istiyorsan AMD'nin X3D işlemcilerine bakabilirsin fakat 240-360 Hz bir monitöre sahip değilsen sistemin rahatlıkla FPS oyunlarında +144 FPS vermesi gerekli. Tavsiyem ilerleyen zamanlarda 7800X3D gibi işlemcilere geçmen. Micro stutter için ise sürücü üzerinden ayarları kurcalayarak çözüm aramaya çalışmıştım, detaylı destek istiyorsan konu açabilirsin.

İleride sistemde yapacağın böyle büyük bir değişim yerine daha dengeli bir sistem kurmak amaçlı bütçe ayırıp, mevcut kasayı satarak bu bütçeye ekleyerek yeni bir hazır veya toplama bir sistem almak daha mantıklı geliyor. 9600X3D çıkar ve fiyatı abartılı olmazsa 9600X3D tabanlı bir sistem kurabilirsin.

Şöyle söyleyeyim rekabetçi oyunlar dışında bilgisayardan memnunum gayet akıcı bir oynayış sağlıyor. Rekabetçi oyunlara gelirsek ben CS2 FACEIT oynuyorum normalde CS2 FPS yüksek ancak FACEIT girmek istediğimde FACEIT anti-cheati benden çekirdek yalıtımı açmamı istiyor çekirdek yalıtım benim FPS'imi 50ye yakın düşürüyor ve akıcılık konusunda tam sınıra geliyorum 165-220 arası FPS alıyorum 165 Hz monitörüm var oyunumun akıcı olması için en az 300 FPS almam lazım gözlemlediğim bu şu anlık dediğim gibi AMD işlemci geçmeye çalışacağım ama daha zamanı var. Şey olarak düşündüm hani şimdi güzel bir işlemcimin besleyeceği ekran kartı alayım ileride ekran kartı almam gerekmez direkt anakart, RAM, işlemci üçlüsünü yaparım diye düşünüyordum. Micro stutter konusunda da konu açtım ama çözüme ulaşamadım.

İşlemcinin besleyeceği bir ekran kartı alman şart değil. Bütçenin yettiği, mantıklı, performanslı, uzun ömürlü bir seçim yapman yeterli. FACEIT anti-cheat ile alakalı olabilir problem. FACEIT kullanıcıları bu tarz bir problem yaşamış başka platformlarda. Konuya etiketleyebilir misin?

Nasıl bir seçim yapacağımı bilmiyorum ama aklımda 9060XT 16 GB var. Her ne kadar AMD ekran kartı istemesem de NVIDIA fiyatları yüksek görünüyor. Micro stutter ile alakalı konuyu bu forumda açmadığım için etiketleyemiyorum buraya başka forumların linki atılması yasak mı bilmiyorum.