Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ataberk54

Üyecik
Battlefield 6 indirdim ve secure boot sorunu aldım, msinfo32'de kontrol ettiğimde secure boot ayarı etkin değil. TPM hazır durumda. Disk bölümleme biçimi GPT. Hepsini kontrol ettim fakat anakartımın güncel olup olmadığını bilmiyorum. Brick sorunu olduğunu duydum ve nasıl çözümleyeceğimi bilmiyorum. Yardım eder misiniz?
  • Gigabyte B760M DS3H DDR4
  • MSI RTX 3080 Ti Ventus 3X 12G OC
  • İ5-13400F
  • 32gb RAM
  • Windows 11

Çözüm
AM5 sistemlerde Secure Boot kaynaklı brick sorunu pek duymadım, genelde AM4 anakartlarda vardı, sizin sorunsuz bir şekilde Secure Boot açabilmeniz gerekiyor.

Ayrıca böyle bir problem yaşasanız bile anakartta QFlash+ olduğu için BIOS yazdırarak sorundan kurtulabilirsiniz.

@Ataberk54
AM5 sistemlerde Secure Boot kaynaklı brick sorunu pek duymadım, genelde AM4 anakartlarda vardı, sizin sorunsuz bir şekilde Secure Boot açabilmeniz gerekiyor.

Ayrıca böyle bir problem yaşasanız bile anakartta QFlash+ olduğu için BIOS yazdırarak sorundan kurtulabilirsiniz.

@Ataberk54

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
AM5 sistemlerde Secure Boot kaynaklı brick sorunu pek duymadım, genelde AM4 anakarylarda vardı, sizin sorunsuz bir şekilde Secure Boot açabilmeniz gerekiyor.
Peki benim anakartımı güncellemem gerekiyor mu bilgisayarı aldıktan sonra hiç güncelleme yapmadım sadece normal ekran kartı driver güncellemesi vs yaptım birde daha 1 saat önce kadar win 10dan win 11 e güncelledim düşünceniz nedir.

BIOS güncellemesi farklı bir konu sürücü güncellemesi farklı, format sonrası sürücülerin tamamını güncellemek lazım.

Ben dün windows 11'e geçip BF6 yükledim bilgisayara. Bana da aynı hatayı verdi ilk başta. BIOS'a girip aktif ettim ve düzeldi. Aynı sorundan bahsediyorsak sizin ki de bu şekilde düzelir.

Siz yine de sürücülere bakın, kurulu olsa bile güncellemenin faydası olur.
Dostum anakart sürüsücü hiç güncel değilmiş en düşük sürüm olan f1 di en günceline güncelledim sonra bilgisayar açıldı ve bütün fanlar hızlı dönüyor ışıkları yanıp sönüyor ve işlemci 100% sıcaklıkta çalışıyor gösteriyordu bilgisayar hemen kendini kapattı korumaya aldı büyük ihtimalle şimdi napmam gerekiyor bunu düzeltmek için