peki teşekkür ederim cevaplarınız için, buna göre ilerleyeceğim
Merhaba arkadaşlar, XMP açtım, Radeon Adrenalin ayarlarında da hem TR hem yabancı forumları inceledim buna göre ayarlar vs yaptım. Benim gibi yol arayan kişiler için buraya deneyimlerimi paylaşıyorum.
Özetle dediğiniz gibi, RAM'lerin tam hıza çalışması fark ettirdi. Fakat ana konu önbellek farkları ve AMD işlemcisinin oyunlarda kalite farkı. Gerçekten oyunlarda sanırım büyük etken ama değerler tabii ki hiç kötü değil. Sadece gördüğümüze ulaşamayınca soru işaretleri oluyor hepsi o
Radeon ayarlarına gelirsek, araştırmalarım sonucu görüyorum ki LoL, CS2 gibi rekabetçi oyunlarda anti lag ve free sync açık olacak onun dışında FSR gibi teknoloji yöntemleri kapalı olacak çünkü bu teknolojiler FPS kaybı yaşatmakta. GOW, Hogwarts gibi hikayeli oyunlarda ise anti lag kapalı olacak (free sync açılabilir veya AMD optimize tutulabilir) çünkü bu oyunlarda gecikmeye uğrama minimum seviyede olduğu için bu ek yük barındırıyor.
LoL- 1080p-Very High-190-220 arası. Karşılaştırma için aşağıdaki benchmarktaki fps değerleriyle neredeyse aynı)
CS2- 1080p-Very High-200-250 arası (benchmark karşılaştırması hemen hemen aşağıdaki FPS değerleriyle aynı, tabii ben oyunu 4:3'te 1280x960'da oynuyorum hep o ayrı, sadece görmek istemiştim
God of War Ragnarok-1080p-Ultra-80-85
God of War Ragnarok-1080p-Ultra-FSR+Q-120 (GOW için de aşağıdaki benchmarkla i7 13700 işlemci benim işlemcimden ileri olmasına rağmen yaklaşık rakamları yakalıyorum)
Üstün körü bir değerlendirme gibi yazdım belki ama araştırma yapacakların sorularına cevap vereceğini umuyorum, katkılar için teşekkürler tekrar.