i5-13400F ve RX 7800 XT bileşenli sistemim doğru düzgün çalışmıyor. Sürekli olarak takılma ve donma yaşanıyor. Dün ise Valorant artık hiç açılmamaya başladı. Ekran kartından kaynaklı bence. Yardımcı olursanız sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
- Makaleler
- 17
Öncelikle MPO kapatmayı deneyin aşağıdaki Regedit dosyasıyla.
Ayrıyeten PSU'nuz Enermax Maxpro III 600W modeli mi? Orta kalite 600W PSU da 7800 XT için yetersiz geliyor olabilir gibi geldi bana. Takılma / pencereler arası geçişlerde hatalar tarzı sorunlarda büyük oranda Windows'un MPO adlı özelliği sorunun kaynağı olabiliyor. Windows 11'e geçtiğimde ben de benzer sorunlar yaşamıştım ve MPO kapatarak düzeltmiştim.
Ayrıyeten PSU'nuz Enermax Maxpro III 600W modeli mi? Orta kalite 600W PSU da 7800 XT için yetersiz geliyor olabilir gibi geldi bana. Takılma / pencereler arası geçişlerde hatalar tarzı sorunlarda büyük oranda Windows'un MPO adlı özelliği sorunun kaynağı olabiliyor. Windows 11'e geçtiğimde ben de benzer sorunlar yaşamıştım ve MPO kapatarak düzeltmiştim.
Dün akşam hazır yeni SSD de almışken Windows 10 LTSC 2021 sürümünden Windows 11 Pro'ya (bu linkteki) geçeyim dedim ancak hiç memnun kalmadım. Pencereler yarım yükleniyor, diğer yarısı olduğu gibi kalıyor ve birkaç saniye sonra düzeliyor. Ayrıca bazen yanıp yanıp sönüyor, pır pır ediyor. CS2'deki FPS'im de 300 civarından 150-200'lere düştü. Windows 10'a dönmek dışında çözüm öneriniz var mı? Mesela tarayıcıda farklı sekmeye geçiyorum ancak birkaç saniye sonra görünüyor. Aşırı rahatsız edici bir durum.
- İşlemci: Ryzen 5 5600
- Ekran Kartı: RX 6700 XT
- RAM: 32 GB (2x16)...
- 14925
- windows 11
- Forum: Windows 11
Yarın denedikten sonra geri döneceğim.
Hocam dosyayı kurdum bir süre test ettikten sonra buraya yazarım gelişme olup olmadığını teşekkkürler.Öncelikle MPO kapatmayı deneyin aşağıdaki Regedit dosyasıyla.
Dün akşam hazır yeni SSD de almışken Windows 10 LTSC 2021 sürümünden Windows 11 Pro'ya (bu linkteki) geçeyim dedim ancak hiç memnun kalmadım. Pencereler yarım yükleniyor, diğer yarısı olduğu gibi kalıyor ve birkaç saniye sonra düzeliyor. Ayrıca bazen yanıp yanıp sönüyor, pır pır ediyor. CS2'deki FPS'im de 300 civarından 150-200'lere düştü. Windows 10'a dönmek dışında çözüm öneriniz var mı? Mesela tarayıcıda farklı sekmeye geçiyorum ancak birkaç saniye sonra görünüyor. Aşırı rahatsız edici bir durum.
- 14925
- windows 11
Hocam takılmalaz azaldı gibi ama valorant hala açılmıyor neden olduğu konusunda bir fikriniz var mı?Öncelikle MPO kapatmayı deneyin aşağıdaki Regedit dosyasıyla.
- 14925
- windows 11
Son düzenleme:
- Makaleler
- 17
Valorant'ın açılmamasının kaynağı farklı bence, yine yazılımsal bir sebep muhtemelen. Daha önce hiç oynamadım ve Riot oyunlarının teknik çözümleri hakkında pek bilgim yok, bunun için ayrı konu açmanız daha iyi olacaktır. Bu arada takılma / donma sorunları pencereler arası geçişlerde daha önce var mıydı, MPO kapatınca bu tür sorunlar varsa geçti mi?Yarın denedikten sonra geri döneceğim.
Hocam dosyayı kurdum bir süre test ettikten sonra buraya yazarım gelişme olup olmadığını teşekkkürler.
Hocam takılmalaz azaldı gibi ama Valorant hala açılmıyor neden olduğu konusunda bir fikriniz var mı?
İyi akşamlar hocam daha iyi deneyimlemek adına erken cevap veremedim kusura bakmayın. Daha önceden vardı evet mpo kapatınca ise azaldı gibi geldi, ama hala arada oluyor. Şimdilik sıkıntı çıkarıcak kadar büyük donmalar yok teşekkür ederim.Valorant'ın açılmamasının kaynağı farklı bence, yine yazılımsal bir sebep muhtemelen. Daha önce hiç oynamadım ve Riot oyunlarının teknik çözümleri hakkında pek bilgim yok, bunun için ayrı konu açmanız daha iyi olacaktır. Bu arada takılma / donma sorunları pencereler arası geçişlerde daha önce var mıydı, MPO kapatınca bu tür sorunlar varsa geçti mi?
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-