Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
17
Dün akşam hazır yeni SSD de almışken Windows 10 LTSC 2021 sürümünden Windows 11 Pro'ya (bu linkteki) geçeyim dedim ancak hiç memnun kalmadım. Pencereler yarım yükleniyor, diğer yarısı olduğu gibi kalıyor ve birkaç saniye sonra düzeliyor. Ayrıca bazen yanıp yanıp sönüyor, pır pır ediyor. CS2'deki FPS'im de 300 civarından 150-200'lere düştü. Windows 10'a dönmek dışında çözüm öneriniz var mı? Mesela tarayıcıda farklı sekmeye geçiyorum ancak birkaç saniye sonra görünüyor. Aşırı rahatsız edici bir durum.

• İşlemci: Ryzen 5 5600
  • Ekran Kartı: RX 6700 XT
  • RAM: 32 GB (2x16) DDR4
  • SSD: Kioxia Exceria Heatsink 1TB

Dediğim gibi, Windows 10'dayken en ufak bir sorun bile yoktu. DDU ile sürücüleri baştan kurmayı da denedim, lütfen işe yarar çözüm önerileri sunun. 🙏🙏 25.9.1 sürümünü kullanıyorum.

Çözüm
Dün akşam hazır yeni SSD de almışken Windows 10 LTSC 2021 sürümünden Windows 11 Pro'ya (bu linkteki) geçeyim dedim ancak hiç memnun kalmadım. Pencereler yarım yükleniyor, diğer yarısı olduğu gibi kalıyor ve birkaç saniye sonra düzeliyor. Ayrıca bazen yanıp yanıp sönüyor, pır pır ediyor. CS2'deki FPS'im de 300 civarından 150-200'lere düştü. Windows 10'a dönmek dışında çözüm öneriniz var mı? Mesela tarayıcıda farklı sekmeye geçiyorum ancak birkaç saniye sonra görünüyor. Aşırı rahatsız edici bir durum.

• İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • Ekran kartı: RX 6700 XT.
  • RAM: 32 GB (2x16) DDR4.
  • SSD: Kioxia Exceria heatsink 1TB.

Dediğim gibi, Windows 10'dayken en ufak bir sorun bile yoktu. DDU ile sürücüleri baştan kurmayı da denedim, lütfen işe yarar çözüm önerileri sunun. 🙏🙏 25.9.1 sürümünü kullanıyorum.

MPO kapatın.
LTSC neden kuruyorsunuz? Farklı bir windows 11 sürümü kurabilirsiniz. Bu sisteme LTSC sürüm yakışmaz zaten.

Ben bu sistemde bile sorunsuz kullanıyorum. Home veya Pro kullanabilirsiniz.

Ekran görüntüsü 2025-10-01 212334.webp

Artı -1 Eksi
LTSC neden kuruyorsunuz? Farklı bir windows 11 sürümü kurabilirsiniz. Bu sisteme LTSC sürüm yakışmaz zaten.
Desteği daha uzun süre devam ediyor diye LTSC 2021 sürümünü kurmuştum.

Pro değil de Home ya da 11 LTSC kurup dener misin? 11 LTSC kullanıyorum gayet akıcı.
Windows 11 LTSC bir süre kullandım ancak pek içime sinmemişti.

Donanım hızlandırılmış GPU zamanlaması kapalı mı?
O ayarı hiç ellemedim, nerede olduğunu bile bilmiyorum. Nereden bakabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

• İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • Ekran kartı: RX 6700 XT.
  • RAM: 32 GB (2x16) DDR4.
  • SSD: Kioxia Exceria heatsink 1TB.

MPO kapatın.

Çözüm