Detaylar
Kim cevapladı?Furious Parzival
Uzman
Ryzen 5 7535HS olabilir.Sorum yukarıdaki gibi. Cevap verenlere şimdiden teşekkürler. Kıyaslamalarda laptop işlemcisi kullanırsanız sevinirim![]()
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki size göre i5 13420H nasıl bir işlemci performans olarak?
dark_1234
Deneyimli
i5 12450H.
Peki size göre i5 13420H nasıl bir işlemci performans olarak?
Şahsen ben kullanıyorum da laptopta fena değil, ısı konusunda da idare eder seviyede.
Furious Parzival
Uzman
Günümüzde 4P çekirdekli hiçbir işlemci alınmaz bence. Bütçe çok kısıtlıysa felan düşünülecek bir işlemci, onun dışında uzak durulması gerek.Peki size göre i5 13420H nasıl bir işlemci performans olarak?
Oyunların eskisi gibi çekirdek bağımlılığı yok. Ayrıca AMD'nin çoğu güçlü işlemcisi 6 çekirdek mi?Günümüzde 4P çekirdekli hiçbir işlemci alınmaz bence. Bütçe çok kısıtlıysa felan düşünülecek bir işlemci, onun dışında uzak durulması gerek.
Furious Parzival
Uzman
4 çekirdeklilerden bahsettim zaten hocam?Oyunların eskisi gibi çekirdek bağımlılığı yok. Ayrıca AMD'nin çoğu güçlü işlemcisi 6 çekirdek mi?
Performansın çekirdekle çok bir alakası yok demeye çalışıyorum. Daha çok önbellek boyutu frekans hızı gibi etkenler çok daha önemli faktörlerdir. Ayrıca üretildiği teknoloji/ üretildiği kalınlıkla çok büyük etkenlerdir. Ayrıca çekirdekten ziyade iş parçacığı performans için çok daha önemlidir.