Trefi 50k girdikten sonra onun altındaki ayarları girmedim. Bu şekilde boot ettim:
20260207_231719.webp
20260207_231657.webp

RTP başlıyorum.

@Ayhan Dönmez E-Core kapat dedin ya tıklayıp 0 ı seçtim. P-Core Auto kaldı. Bunu kastettin değil mi?
20260207_230246.webp

Trefi 50k girdikten sonra onun altındaki ayarları girmedim. Bu şekilde boot ettim:
Eki Görüntüle 225323Eki Görüntüle 225324

RTP başlıyorum.

@Ayhan Dönmez E-Core kapat dedin ya tıklayıp 0 ı seçtim. P-Core Auto kaldı. Bunu kastettin değil mi?
Eki Görüntüle 225326

Evet. 0 seçtiğin kısım MHz kısmı mı yoksa Active E-Cores 0 mı yaptın, emin değilim. Kontrol edersin. Bu işler biraz çorba. BIOS'larda karşılıklar farklı.

CPU-Z'den bakarsın, işlemci ve Memory kısmına.

Mh
Evet. 0 seçtiğin kısım MHz kısmı mı yoksa Active E-Cores 0 mı yaptın, emin değilim. Kontrol edersin. Bu işler biraz çorba. BIOS'larda karşılıklar farklı.

CPU-Z'den bakarsın, işlemci ve Memory kısmına.
MHz yoktu. Active Cores diyor. 6 ya kadar ya da 8 e kadar vardı.

3. Dakikada error verdi.

Mh

MHz yoktu. Active Cores diyor. 6 ya kadar ya da 8 e kadar vardı.

3. Dakikada error verdi.

Ring ve CPU ile alakalı kısımların hepsini Auto bırak o zaman. Bellek ayarlarını test et önce. Senin sıkıntı büyük anlaşılan. :)

Belki modüllerden biri patlak, düz XMP'de RTP patlıyorsa sıkıntı vardır. Her şey Default iken XMP'de patlamaması lazım.

Cmos sıfırlayıp Xmp 1 6600/34 mü deneyim yoksa işlemcilerle ilgili kısımları auto alıp denemeye devam mı edeyim?

İşlemci Auto alıp devam et, ikisi karışmasın. Önce RAM'den emin ol, en son işlemci.

Bana sorarsan BIOS Default al ilk, CPU ve bellek ile alakalı tüm ayarları Default bırak. XMP aç, iGPU kapat. Öyle RTP 90 dakika patlamıyorsa ondan sonrasında RAM ayarları stabil et. En son CPU. @monitortavsiye01

Düz XMP hata varsa zaten sıkıntı başka sendeki.

Ben en son kafayı kırıp bunlarla uğraştım. @SunseTTime @monitortavsiye01 @ggbye @TechMad @elninolaz 5'lisinin sonu böyle. Micron'da bitecek.

Eki Görüntüle 225285

Eki Görüntüle 225286

Eki Görüntüle 225287

@monitortavsiye01 M-die en dandiği normalde, 1.8 Volt basınca kendine geldi anca. Altı kurtarmıyor. BZ'yi direkt geçirme, az dinle. İngilizceni pekiştirirsin. Her değeri girmeyin, IMC için agresif ve mavi ekran yersin diyor. Bazı ayarlar agresif, her bellek kontrolcü açamaz.
Diyor ki bıktım sizden. :D

@Ayhan Dönmez Ram'ler kaç dereceye kadar ısınabilir? Güvenli sınırı soruyorum yani. Aktif soğutma yok. Odadaki klimayı da kapattım.
Eki Görüntüle 225338Eki Görüntüle 225339Eki Görüntüle 225341

Hynix 80'e kadar sorun yok, 80-90 arası sıkıntı, 90+ problematik.

Kim bilir neden Error veriyor, CPU ya da RAM kısmını o yüzden tek tek bakman lazım. iGPU kapalı düz XMP sorun yok gibi. 6600 2:1 2T. Ama 6000 2:1 2T açamıyorsun, öyle düşün. Bir yerlerde hata var. CPU VDDQ, VDD2 ve SA şu anda anakartın kaç veriyor, HWiNFO kontrol et. Belki bu voltajları yüksek sevmiyor olabilir, fazlası gürültü yaratır. Oyunlarda sıkıntı yoksa böyle düz kullan ya da. İntel LGA 1700 baş ağrıtıyor. H16A + Z790 Apex + 14900KS + Delid Waterblock lazım. Ötesi kurtarmaz.