AGAYA

Çalışkan
İşlemci: 14700KF
Anakart: ASUS PRIME B660-PLUS D4
Soğutucu: Noctua NH-D15S, NF-A15 140 mm
Kasa: Lian Li Lancool III

ChatGPT-Gemini sorarak yaptığımda sistem hata veriyor. En doğru değerler nasıl olmalı, nasıl yapmalıyım, yardımcı olabilir misiniz? Benchmark değeri 11573 çıkıyor. Benchmark'ta 96 dereceyi gördü.

İşlemci: 14700KF
Anakart: ASUS PRIME B660-PLUS D4
Soğutucu: Noctua NH-D15S, NF-A15 140 mm
Kasa: Lian Li Lancool III

ChatGPT-Gemini sorarak yaptığımda sistem hata veriyor. En doğru değerler nasıl olmalı, nasıl yapmalıyım, yardımcı olabilir misiniz? Benchmark değeri 11573 çıkıyor. Benchmark'ta 96 dereceyi gördü.
Şunları dener misin

hocam benim anakar asus ancak orada offset mode - yapıp 0.050 yapınca sorun yok.
0.060-0.080 filan denediğimde pc mavi ekran vermiyor pc hataya düşüyor yeniden başlatıyor. biosu sıfırlayınca düzeliyor.Xmp açıyorum.
PL değerleri 253-253 giriyorum. İntel defaults seçeneklerini seçiyorum. Sorun başka nerede olabilir.
  • CPU Offset Mode: İşlemci voltajını "Offset Mode" olarak ayarlayın.
  • Offset Prefix: Mutlaka "-" (Eksi) olarak seçin.
  • Voltage Offset: Başlangıç için 0.050V (veya 50mV) değerini girin.

Hocam benim anakart ASUS ancak orada offset mode - yapıp 0.050 yapınca sorun yok.
0.060-0.080 filan denediğimde PC mavi ekran vermiyor PC hataya düşüyor yeniden başlatıyor. BIOS'u sıfırlayınca düzeliyor. XMP açıyorum.
Pl değerleri 253-253 giriyorum. Intel defaults seçeneklerini seçiyorum. Sorun başka nerede olabilir.
  • CPU offset mode: işlemci voltajını "offset mode" olarak ayarlayın.
  • offset prefix: mutlaka "-" (eksi) olarak seçin.
  • voltage offset: başlangıç için 0.050v (veya 50mv) değerini girin.

Hocam bu videoda ASUS anakart kullanılarak yapılıyor bunu da deneyebilirsin