Bütçe
27000
İtopya'nin doğum günü indirimlerinden aldım. 27k tuttu özelleştirdim. Sizce sistem nasıl olmuş. Herhangi bir sıkıntı var mı parçalar da sizce. Cuma gidip mağazadan teslim alacağım. Sistemi forumdaki arkadaşlar sayesinde buldum. Ancak yine de fikir almak isterim.

Intel Core i5 14400F 2.5GHz 20 MB önbellek 10 çekirdek 1700 10nm tray işlemci.
Gigabyte H610M h V2 5600MHz DDR5 soket 1700 M.2 USB 3.2 HDMI D-Sub mATX anakart.
Kingston 16 GB Beast EXPO 6000MHz CL36 DDR5 Single kit RAM.
Intel Arc B580 12 GB GDDR6 192bit limited Edition ekran kartı.
Vento VG3400s RGB tempered glass USB 3.0 mesh ATX mid Tower kasa + FSP 650W 80Plus PSU.
FSP NC3 siyah 12cm ARGB 4 bakır borulu hava soğutucu.
Kioxia Exceria G2 1TB NVMe M.2 SSD (2100 MB okuma / 1700 MB yazma DRAM)

Bu fiyata 8400F ve 4060 sistem vardı B580 almayı tercih ettim.

Güzel sistem. Normalde parça parça önermiştim ama hazır sistem istiyordun diye hatırlıyorum.

Geldi kral adam. Evet hocam sizde çok yardımcı oldunuz zaten siz parça halinde öneri yaptınız fakat ben mağazadan taksit ile almak istedim. Öbür türlü bütçe çıkmıyordu. Sizle sistemi bu şekilde özelleştirmiştik. Bir de bütün parçaların garantisi tek bir yerde olsun istiyordum. Sizde 25k sistemler arasında bana bu sistemi onerdiniz bu bütçeye daha iyisi yok demiştiniz. 4060 sistem içinse B580'den daha güçsüz bir bir karta o paraları vermeyin 14400F 8400Fden dağa iyi vs demiştiniz. 1 hafta önce sizle bu şekilde özelleştirdik. SSD'yi bile siz secmistiniz hatta.

Geldi kral adam. Evet hocam sizde çok yardımcı oldunuz zaten siz parça halinde öneri yaptınız fakat ben mağazadan taksit ile almak istedim. Öbür türlü bütçe çıkmıyordu. Sizle sistemi bu şekilde özelleştirmiştik. Bir de bütün parçaların garantisi tek bir yerde olsun istiyordum. Sizde 25k sistemler arasında bana bu sistemi onerdiniz bu bütçeye daha iyisi yok demiştiniz. 4060 sistem içinse B580'den daha güçsüz bir bir karta o paraları vermeyin 14400F 8400FDEN dağa iyi vs demiştiniz. 1 hafta önce sizle bu şekilde özelleştirdik. SSD'yi bile siz secmistiniz hatta.

Bu bütçede güzel bir sistem. Tek sorunu Intel işlemci :D

Ayni sistemi arkadas da almis 1 hafta önce teslim aldı ada 2K da oynuyor gittim baktım mis gibi sistem o özelleştirme yapmamış bir de öyle düşünün.

14400 8400'den daha iyi ama soket ömrü açısından pek mantıklı değil gibi. @efebatiin

Aslında bende Ryzen istiyordum fakat bir sitemi yükseltmek yerine direkt satan biri olduğumdan gerek duymadım ileriye dönük olmasına benim için önemli olan GPU VRAM ve işlemci daha güçlü olmasıydı. Ben sistem aldım mı 4 5 sene kullanıyorum. O açıdan AM5 olması önemli değildi benim için.

Evet katılıyorum ama o bütçede B580 AM5 bir sistem bulamadım.

Evet 4060 8400F sistem vardı sadece siz de bana B580 tercih edin demiştiniz. Size de anlatmıştım. Yukarıda yazdığımı.

Aslında bende Ryzen istiyordum fakat bir sitemi yükseltmek yerine direkt satan biri olduğumdan gerek duymadım ileriye dönük olmasına benim için önemli olan GPU VRAM ve işlemci daha güçlü olmasıydı. Ben sistem aldım mı 4 5 sene kullanıyorum. O açıdan AM5 olması önemli değildi benim için.
Rekabetçi oyun oynuyorsanız önbellekten dolayı bir tık düşük alırsınız fakat 3-5 sene her türlü gider ama yerinizde olsam en azından B760 alma şansınız var ise yükseltirsiniz bir süre daha uğraşmazsınız.