Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 10
Diğer sistem özellikleriniz nelerdir? Tam haliyle paylaşır mısınız? XMP açık değil ise açılabilir. RAM'ler single çalışıyor ise dual yapılabilir. Çok seçenek var.
Diğer sistem özellikleriniz nelerdir? Tam haliyle paylaşır mısınız? XMP açık değil ise açılabilir. RAM'ler Single çalışıyor ise Dual yapılabilir. Çok seçenek var.
Hocam Gigabyte 4070 Super Z790M Plus DDR 5 anakart 2x16 CL 30 6000 MHz Patriot RAM 1 TB Crucial SSD XMP tweaked o tarz basit ayarlarım yapılı bellek bütünlüğü kapalı başka ne yapmam lazım ReSize BAR'da açık Dual RAM.
- Makaleler
- 7
Oncelikle Raptor Lake-R islemci kullandiginiz icin BIOS'unuz guncel degilse tez vakitte guncellemelisiniz.
Bunun disinda Z790 cipsettesiniz ancak islemciniz kilitli ve yanilmiyorsam islemcinizin ABT destegi yok. LGA 1700 icin non-K BCLK OC de Raptor Lake ile patchlenmisti diye hatirliyorum, omru kisa surdu.
Acikcasi CPU limitli oldugunuzu dusunuyorsaniz OC tarafinda yapabileceginiz pek bir sey yok.
Grafik ayarlariniza el atabilirsiniz ornegin.
Bunun disinda Z790 cipsettesiniz ancak islemciniz kilitli ve yanilmiyorsam islemcinizin ABT destegi yok. LGA 1700 icin non-K BCLK OC de Raptor Lake ile patchlenmisti diye hatirliyorum, omru kisa surdu.
Acikcasi CPU limitli oldugunuzu dusunuyorsaniz OC tarafinda yapabileceginiz pek bir sey yok.
Oncelikle raptor Lake-r islemci kullandiginiz icin BIOS'unuz guncel degilse tez vakitte guncellemelisiniz.
Grafik ayarlariniza el atabilirsiniz ornegin.
Bunun disinda Z790 cipsettesiniz ancak islemciniz kilitli ve yanilmiyorsam islemcinizin abt destegi yok. LGA 1700 icin non-k BCLK OC de raptor Lake ile patchlenmisti diye hatirliyorum, omru kisa surdu.
Açıkçası CPU limitli oldugunuzu dusunuyorsaniz OC tarafinda yapabileceginiz pek bir şey yok.
BIOS güncel anakart ile işlemciyi ileride değiştireceğim aslında FPS olarak iyi ama smok vs olduğunda FPS biraz düşüyor onu halletmek istemiştimde zor biraz ama FPS olarak normal mi bakarsanız iyi olur CS 2 de nadir alanlarda 520 falan görebiliyorum genellikle 410 alıyor smok gibi alanlarda yoğun yerlerde ise 360 falan aslında i5 14400F e göre iyi değerler aldığımı düşünüyorum ama ileride yine de değiştireceğim sanırsam 6 7 ay sonra.
- Makaleler
- 7
Smoke atildiginda FPS'iniz dusuyorsa bu GPU limitli oldugunuza isaret aslinda. CPU tarafinda yetisememe durumu olmayabilir. Degerler bana normal geldi ancak tabii cozunurlugunuzu, test ortamini ve ayarlarinizi bilmiyoruz.
avkila.tech
Becerikli
- Makaleler
- 1
ReBAR aktifleştir.i5-14400F var, ASUS Prime anakart var. Ben bunda FPS arttıracak bir hız ayarı vs. yapabilir miyim? Varsa ne yapılabilir? CS 2'de +40 FPS daha alsam güzel olabilir.
XMP aç
Auto overclock var ise onu da aç, zaten maks 100 200 mhz falan verecek overclockuna. Eğer ince ince uğraşırım 1 saatimi veririm diyorsan manuel OC yap. Ha, işlemcin K değilmiş. Eğer anakartın destekliyor ise bclk oc yap o zaman.
Smoke atildiginda FPS'iniz dusuyorsa bu GPU limitli oldugunuza isaret aslinda. CPU tarafinda yetisememe durumu olmayabilir. Degerler bana normal geldi ancak tabii cozunurlugunuzu, test ortamini ve ayarlarinizi bilmiyoruz.
2K Low CPU yetişiyor ya AVG 400 işte smoktada -40 yiyorum çok nadiren boş alanlardada 500 bile görüyor.
He reis AVG'yi aldım 370 %1 olarak da 213 aldı bence yeterli ve darboğaz yok gibi.
Son düzenleme: