ogulcanboyaci

Gelişen
Merhaba,

Başlıkta da belirttiğim anakart ile i5 14400F işlemci ve 2x16 GB 6000 MHz DDR5 bellekler kullanıyorum. Hem XMP hem de EXPO destekliyor. Ancak XMP profili açmama rağmen herhangi bir artış sağlayamadım. Hala 4800 MHz hız veriyorlar. Anakart, 5600 MHz OC olarak pazarlanıyor. Bunu yükseltmenin bir yolu yok mudur?

Yanlış bilgi: H serisi anakartlar XMP destekler. 5600 MHz'e ulaşmak için 13600K ve üstü şart değil, 13600K ve altı 13. nesil işlemcilerde de 5600 MHz RAM kullanılabilir.
H serisi anakartlarda XMP olmuyor. 5600 MHz ulaşmanız için 13600K ve üst işlemciye sahip olmanız gereklidir.

Şu an siz işlemcinin maksimum desteklediğiniz RAM hızını kullanabilirsiniz.

Eğer XMP kullanmak istiyorsanız B760, Z790 gibi anakarta sahip olmanız gereklidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
H serisi anakartlarda XMP olmuyor. 5600 MHz ulaşmanız için 13600K ve üst işlemciye sahip olmanız gereklidir.

Şu an siz işlemcinin maksimum desteklediğiniz RAM hızını kullanabilirsiniz.

Eğer XMP kullanmak istiyorsanız B760, Z790 gibi anakarta sahip olmanız gereklidir.
Anladım. Yani ya daha üst bir işlemci gerek veya anakartı değiştirmeliyim.
Tek slot RAM ile dener misin? RAM'lerin modeli ne kit mi aldın? Ayrıca BIOS güncellemesi yaptın mı?
Lexar 32GB (2x16GB) Thor OC 6000MHz CL38 RAM'lerim. Tek slot da denedim sonuç aynı maalesef. Advanced settings'den de kendim arttırmayı denedim fakat OC failed hatası aldım ve varsayılan ayarlara geri döndü.

Anladım. Yani ya daha üst bir işlemci gerek veya anakartı değiştirmeliyim.

Lexar 32GB (2x16GB) Thor OC 6000MHz CL38 RAM'lerim. Tek slot da denedim sonuç aynı maalesef. Advanced settings'den de kendim arttırmayı denedim fakat OC failed hatası aldım ve varsayılan ayarlara geri döndü.
H610 serisi manuel tune'lamaya kapalı olmalı, bende DDR4 versiyonu var, seninki DDR5 platformu. Thor OC RAM'ler Hynix değil, Samsung IC kullanıyor bir de, bu da bir eksi. İlk etapta BIOS update yapın, sonrasında XMP açtığında, elle 5600 frekansına alıp denedin mi DRAM Frequency kısmını, ona rağmen boot etmiyor mu?