Hocam ben 13400F'ten gectım 7500F e iyi ki gecmısım diyorum. Performansım epey arttı onceden CS2 de 300'u zor alırken şu an 400 500 arası alıyorum. Intel ıslemcıler ısınmıyor dogru ama çok da performanslı degıl bana gore.
Sanırım tek çekirdek performansı daha iyi olduğu için R5 7500F'nin oyunlardaki performansı daha iyi ama açıkçası CS2 gibi yüksek FPS alınan oyunlardan ziyade daha ağır oyunlarda CPU'ya binen yük daha az olacağı için ileride daha az sorun çıkarır diye düşünüyorum. Attığım videodaki oyunlarda FPS açısından pek bir fark yoktu. CS2 de +100 FPS almasam da olur.

Ben olsam 7500F seçerdim. Daha az güç tüketimiyle daha serin çalışacak ve yükseltilebilirlik açısından uzun vadeli bir yatırım olacak.
Birkaç test videosuna baktığımda 14400F daha serin çalışıyordu bir de dediğim gibi sistemi topladıktan sonra yükseltmek yerine uzun bir süre kullanıp ardından direkt yeni sistem toplamayı düşünüyorum.

Sanırım tek çekirdek performansı daha iyi olduğu için R5 7500F'nin oyunlardaki performansı daha iyi ama açıkçası CS2 gibi yüksek FPS alınan oyunlardan ziyade daha ağır oyunlarda CPU'ya binen yük daha az olacağı için ileride daha az sorun çıkarır diye düşünüyorum. Attığım videodaki oyunlarda FPS açısından pek bir fark yoktu. CS2 de +100 FPS almasam da olur.

Ben FPS oyunları ıcın aldım 7500F i. Onbellek FPS oyunlarını etkliyor cunku.

Ben FPS oyunları ıcın aldım 7500F i. Onbellek FPS oyunlarını etkliyor cunku.

Ikı ıslemciden bırını alabılırsınız ama AMD'nın onu daha acık.

Birkaç test videosuna baktığımda 14400F daha serin çalışıyordu bir de dediğim gibi sistemi topladıktan sonra yükseltmek yerine uzun bir süre kullanıp ardından direkt yeni sistem toplamayı düşünüyorum.
Yükseltme düşünmüyorsanız, ücretsiz BF6 gibi bir imkan da varken 14400F alın geçin o zaman. Daha mantıklı olur bu senaryoda.

7600X ile maksimum gördüğüm 70-80 derece oldu. Sıvı soğutma da kullanmıyorum. Kaldı ki 7500F'den daha çok ısınan bir işlemci. Sizde başka bir durum olsa gerek.

Ben slikondan oldugunu dusunuyorum sıvı sogutma 2 kere 0'ı verıldı cunku 2 kere bozuk gelecegını hiç dusunmuyorum.

Yükseltme düşünmüyorsanız, ücretsiz BF6 gibi bir imkan da varken 14400F alın geçin o zaman. Daha mantıklı olur bu senaryoda.
Büyük ihtimalle öyle yapacağım ama forumdaki eski konularda daha çok 7500F'yi önermişler bir de şu oksitlenme olayı kafamı kurcalamıştı.

Büyük ihtimalle öyle yapacağım ama forumdaki eski konularda daha çok 7500F'yi önermişler bir de şu oksitlenme olayı kafamı kurcalamıştı.
Hocam ben de fark ettiyseniz başta 7500F dedim. Ama bu iyi bu kötü demek yanlış. Siz upgrade yapmayacağım, direkt yeni sistem alacağım diyorsunuz. O yüzden ucuz olanı alıp, yanına 60$ gibi bir fiyata satılan BF6'yı ücretsiz alabilmek çok daha mantıklı geldi bana.