Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Günaydın arkadaşlar. Intel Core i5-14600K işlemci ve Z790 Tomahawk anakart aldım fakat mouse lag/jitter sorunlarıma bir çözüm getirmediği için iade etme kararı aldım. Normalde sistemi böyle bırakacaktım fakat forumdaki arkadaşlar boşta durmasının anlamı yok deyince fikir değiştirdim.

Baktığımda herhangi bir macun kalıntısı bırakmadım, pinlerin olduğu kısımda en ufak bir hasar veya kararma yok. Sadece üst kısımda, sol ve sağ tarafta hafif renk değişimi dikkatimi çekti. Ürün ilk geldiğinde sadece alt pinlere dikkat etmiştim. Üstte bu hep var mıydı, yoksa işlemci soğutucu baskısı kaynaklı mı oluştu bilemiyorum.

Bu durum iade sürecini olumsuz etkiler mi? Ürün, Hepsiburada üzerinden DFS isimli satıcıdan alındı ve sadece iki gün bende kaldı. Kendisinden daha önce CPU, SSD, PSU falan da almıştım; işime yaramadığı halde iade etmeyip tutmuştum. Bu noktada anlayış gösterirler mi?

üst.webp

alt.webp

Son düzenleme:
İade sürecinde en büyük hatan mouse lag veya jitter gibi teknik sorunlardan bahsetmek olur. Eğer bunu söylersen, satıcı ürün kusurlu değil, senin kişisel problemin için biz ürünü ikinci el yapamayız diyerek iadeyi reddeder. Bu yüzden iade talebi açarken asla teknik detay verme sadece 14 günlük yasal cayma hakkını kullandığını ve ihtiyaç değişikliği nedeniyle üründen vazgeçtiğini belirt. DFS teknik olarak yetkin bir firmadır, ürünü inceleyeceklerdir. Ürünü mikroskobik düzeyde temizle, parmak izi bile bırakma ve kutu içeriğini fabrika çıkışı gibi düzenle.

İade sürecinde en büyük hatan mouse lag veya jitter gibi teknik sorunlardan bahsetmek olur. Eğer bunu söylersen, satıcı ürün kusurlu değil, senin kişisel problemin için biz ürünü ikinci el yapamayız diyerek iadeyi reddeder. Bu yüzden iade talebi açarken asla teknik detay verme sadece 14 günlük yasal cayma hakkını kullandığını ve ihtiyaç değişikliği nedeniyle üründen vazgeçtiğini belirt. DFS teknik olarak yetkin bir firmadır, ürünü inceleyeceklerdir. Ürünü mikroskobik düzeyde temizle, parmak izi bile bırakma ve kutu içeriğini fabrika çıkışı gibi düzenle.
Izopropil alkol ile güzelce temizledim zaten. Gönderdikleri kutuya sallanmayacak şekilde koyup paketledim. Sadece dediğim gibi o sağ ve soldaki geçmeyen hafif iz içime kuşku düşürdü. Görsellerden incelersiniz. En kötü ikinci elden satarım da iki günlük üründe böyle bir şey gereksin istemeyiz.

Izopropil alkol ile güzelce temizledim zaten. Gönderdikleri kutuya sallanmayacak şekilde koyup paketledim. Sadece dediğim gibi o sağ ve soldaki geçmeyen hafif iz içime kuşku düşürdü. Görsellerden incelersiniz. En kötü ikinci elden satarım da iki günlük üründe böyle bir şey gereksin istemeyiz.

Donanımdan anlayan satıcılar bu izlerin montaj kaynaklı olduğunu bilirler. İade alırlar bence ya.