Selam, 14600KF için bunu düşünüyorum. Şu an H610 var ve tam güçten yararlanamıyorum. OC yapmak yerine UV ile daha düşük sıcaklık elde etmeyi planlıyorum, 120mm NZXT kule fan soğutucum var. Tavsiye eder misiniz?

Selam, 14600KF için bunu düşünüyorum. Şu an H610 var ve tam güçten yararlanamıyorum. OC yapmak yerine UV ile daha düşük sıcaklık elde etmeyi planlıyorum, 120mm NZXT kule fan soğutucum var. Tavsiye eder misiniz?

4300'e değmez bence. İkinci ele yönelin. ATX ve mosfetleri daha kaliteli bir şey bulabilirsiniz.

Elindeki işlemci 14600KF öyle boru değil yük altında ciddi güç çeken ve sağlam VRM yapısı isteyen bir canavar. Senin almayı düşündüğün ASUS Prime B760M-R modeli ise B760 çipsetinin ismini kullanan ama aslında yapı olarak H610 modelinden hallice olan güç besleme ünitelerinin üzerinde soğutucu blok bile bulunmayan giriş seviyesi çıplak bir kart. Sen o işlemciyi bu karta taktığında işlemci güç isteyecek ama anakartın besleme üniteleri anında yüksek sıcaklıkları görüp benden bu kadar diyerek frekans kısıcak. Yani H610 anakartta tam güç alamıyorum diye şikayet ederken gidip sırf adı B760 diye bu kartı alırsan performansın yine yerlerde sürünür. Undervolt yapacak olman bu gerçeği değiştirmez çünkü undervolt yapmak için bile voltajı stabil tutabilecek kaliteli bir karta ihtiyacın var bu kart o stabiliteyi o işlemci için sağlayamaz. Ayrıca elindeki 120 milimetrelik sıvı soğutucu zaten 14600KF için sınırda bir çözüm bir de anakartın VRM ısınması eklenince kasa içi fırına döner. Özetle bu kart i3 veya kilitli i5 işlemciler için üretilmiş bir ofis kartıdır.

Ben de 14600K kullanıyorum o dedigin anakart zayıf kalabilir. Biraz üst düzey anakart begen bence.

@Testo Unit, ikinci elde daha pahalı anakartlar. :D :D

@Guilty Conscience, ne önerirsin?

MSI MAG B760M Mortar veya ASUS TUF gaming B760M Plus modellerinden bütçene uyanı al keyfine bak. Neden özellikle bunları öneriyorum çünkü bu kartların voltaj regülatör modülleri yani o VRM dediğimiz kısımları üzerinde devasa alüminyum soğutucu bloklar var. İşlemcin tam yükte güç istediğinde anakartın güç besleme üniteleri buz gibi çalışır ve işlemciye ihtiyacı olan akımı dalgalanmadan tertemiz verir. Senin yapmak istediğin undervolt işlemi ancak böyle kaliteli faz yapısına ve drmos teknolojisine sahip kartlarda stabil sonuç verir. O baktığın giriş seviyesi kartlarda voltaj sabit durmaz ama bu önerdiğim serilerde milivolt ayarını bile tutturursun.

MSI MAG B760M Mortar veya ASUS TUF gaming B760M Plus modellerinden bütçene uyanı al keyfine bak. Neden özellikle bunları öneriyorum çünkü bu kartların voltaj regülatör modülleri yani o VRM dediğimiz kısımları üzerinde devasa alüminyum soğutucu bloklar var. İşlemcin tam yükte güç istediğinde anakartın güç besleme üniteleri buz gibi çalışır ve işlemciye ihtiyacı olan akımı dalgalanmadan tertemiz verir. Senin yapmak istediğin undervolt işlemi ancak böyle kaliteli faz yapısına ve drmos teknolojisine sahip kartlarda stabil sonuç verir. O baktığın giriş seviyesi kartlarda voltaj sabit durmaz ama bu önerdiğim serilerde milivolt ayarını bile tutturursun.

O fiyatlar ne öyle ya bakmamıştım kusura bakma saçma sapan fiyatlara koymuşlar.