i5-2400 & R7 240 sisteme Hackintosh nasıl kurulur?

Xtrester

Çalışkan
Öncelikle herkese selamlar.
İşlemci: i5-2400
Ekran kartı: AMD R7 240 2 GB.
RAM: 10 GB.

Bu sisteme hangi macOS sürümünü ve nasıl kurulumunu yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Tarko'ya katiliyorum. Yine de denemek istiyorsaniz GPU ve CPU'nuz Ventura'ya kadar sorun yapmayacaktir. Ventura ve sonrasinda ise GPU icin OCLP root patch yapilmasi, CPU icin de CryptexFixup kexti lazim.

Tabii OCLP ve CryptexFixup kullandiginiz icin her OTA guncelleme geldiginde oldukca ugrasacaksiniz. Buna ek olarak Ventura ve sonrasini isteyen programlar pek muhtemelen AVX2 destegi isteyecekleri icin calismayabilirler.

Bunlara da ek olarak, Sandy Bridge vaktinde cikan her anakart UEFI destekli degildi. Sizinki de olmayabilir ve degilse, Hackintosh isi oldukca yas.

Yine de denemek istiyorsaniz GPU ve CPU'nuz Ventura'ya kadar sorun yapmayacaktir. Ventura ve sonrasinda ise GPU icin OCLP root patch yapilmasi, CPU icin de CryptexFixup kexti lazim.

Tabii OCLP ve CryptexFixup kullandiginiz icin her OTA guncelleme geldiginde oldukca ugrasacaksiniz. Buna ek olarak Ventura ve sonrasini isteyen programlar pek muhtemelen AVX2 destegi isteyecekleri icin calismayabilirler.

Bunlara da ek olarak, Sandy Bridge vaktinde cikan her anakart UEFI destekli degildi. Sizinki de olmayabilir ve degilse, Hackintosh isi oldukca yas.
Hocam bilgisayar'ı zaten normal olarak kullanmıyorum ama denemekte istiyorum.
Anakartım UEFI destekliyor diye biliyorum H61M-K.

Mojave kurmak istiyordum hocam ama benim ekran kartı için kext gerekiyormuş galiba.

Anakartım UEFI destekliyor diye biliyorum H61M-K.
Destekli olmasi lazim.
Mojave kurmak istiyordum hocam ama benim ekran kartı için kext gerekiyormuş galiba.
O GPU'yu tanitmak ugrastiriyor. Ustte bunu belirtmemisim. Fake ID gibi seyler kullanmak lazim, sadece kext atmak da yeterli degil. R7 240'larin cogunda VGA portu da oluyor, eger sizde de varsa ve goruntu icin bunu kullaniyorsaniz bundan da kurtulmaniz gerek.

Ugrasirim derseniz dedigim gibi, kagit ustunde Ventura ve ustu bile mumkun ancak ortaya cikacak kurulum pek de harika olmayacagi icin vakit israfi.

Destekli olmasi lazim.

O GPU'yu tanitmak ugrastiriyor. Ustte bunu belirtmemisim. Fake ID gibi seyler kullanmak lazim, sadece kext atmak da yeterli degil.

Ugrasirim derseniz dedigim gibi, kagit ustunde Ventura ve ustu bile mumkun ancak ortaya cikacak kurulum pek de harika olmayacagi icin vakit israfi.
Yardımınız için teşekkür ederim hocam.
Fazla vaktim olduğu için kurmayı deneyeceğim.

Bu konu biteli çok oldu ama Güncellemek istedim RX 460 Alıp Big Sur kurulumu yaptım.
1750955495562.webp

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt