i5-3210M işlemcili laptop, genel kullanım içim i7'ye yükseltilmeli mi?

Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Merhaba arkadaşlar,

Elimde i5-3210M işlemcili bir laptop var. Günlük kullanımda işimi görüyor ama aklımda hep şu soru var: “Acaba bir i7’ye geçsem genel performans artar mı?”

Şöyle özetleyeyim:
  • Adaptör 65W, işlemci maksimum 17W civarı güç çekiyor.
  • En fazla Minecraft oynuyorum, onun dışında tarayıcı, film izleme gibi temel kullanımlar var.
  • Açılışta CPU kullanımı biraz yüksek oluyor ama genelde uygulamaları kapatma taraftarı değilim, arka planda açık kalıyorlar.
  • 12 GB RAM var, bu yüzden RAM konusunda sıkıntı yaşamıyorum.

Şimdi kararsızım. i7’ye geçmek bana hissedilir bir fark yaşatır mı, yoksa mevcut i5 ile devam mı etmeliyim?
Sahibinden ve ikinci el bilgisayar satıcılarıyla da konuşmaya başladım, ona göre fiyat alacağım. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Not: Önceden satma taraftarıydım ama bana yeterli geldiği için vazgeçtim.

İşlemciyi nasıl değişeceksini?

Bu laptopta zaten i3 vardı. Nasıl i5 olduysa aynı şekilde.

İşlemci PGA mı BGA mı onu bilmek gerek. BGA ise sizin yapmanız profesyonel değilseniz imkansız o işlemi yapacağınıza yeni laptop almak daha uyguna gelir çünkü reball profesyonel bir işdir. Ayrıca PGA olsa bile BIOS kabul etmeyebilir, VRM'ler sorun çıkarabilir ve soğutma yetersiz gelebilir kısaca olabilecek risklere göre değmez.

PGA'dır Önceden Değişmiş çünkü İ3'den İ5'e

Heee Tamam Hocam Değişebilen İşlemciliymiş O Zaman hangi nesil İ7'e yükseltmek istiyorsunuz hocam ayrıca BİOS Destekliyormu? BİOS İşlemciyi Tanımazsa Herşey Boşa Gider
Buna benzer bir laptop vardı. Z580 onu geçen sene satıp yerine masaüstü sistem almıştım. Onun eski işlemcisi şuanda bu laptopta. Anakartların tipi BIOS'ları birebir benzer. Sorun yaşayacağımı sanmıyorum. O laptopta 3632 ve 3630QM işlemci sorunsuz çalışıyordu. (Tabiki o 90W destekli modeldi bu laptop 65W destekli)

O zaman iş daha da zor o bilgisayarın anakartı i3'e göre düzenlenmiş kapasiteyi dibinde kullanmak çok riskli.
G500'lerin hepsi 65W ama üstüne turbo boost açıyor işlemcim. Eğer dediğiniz gibi olsaydı sabit frekansta kalırdı.

Şunun yardımı olur mu?

Son düzenleme:

3540M daha mantıklı değil mi peki 35W TDP.

3540M daha mantıklı değil mi peki 35W TDP.
Hocam Intel'in yazdığı bilgilere bakmayın. O 35W maksimum kapasite, 3632QM bile o kadar kullanmıyor.

Hem almışken 4e 8 işlemci almak daha mantıklı değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…