Darth AMD
Başarılı
Merhaba arkadaşlar,
Elimde i5-3210M işlemcili bir laptop var. Günlük kullanımda işimi görüyor ama aklımda hep şu soru var: “Acaba bir i7’ye geçsem genel performans artar mı?”
Şöyle özetleyeyim:
Şimdi kararsızım. i7’ye geçmek bana hissedilir bir fark yaşatır mı, yoksa mevcut i5 ile devam mı etmeliyim?
Sahibinden ve ikinci el bilgisayar satıcılarıyla da konuşmaya başladım, ona göre fiyat alacağım. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Not: Önceden satma taraftarıydım ama bana yeterli geldiği için vazgeçtim.
Elimde i5-3210M işlemcili bir laptop var. Günlük kullanımda işimi görüyor ama aklımda hep şu soru var: “Acaba bir i7’ye geçsem genel performans artar mı?”
Şöyle özetleyeyim:
- Adaptör 65W, işlemci maksimum 17W civarı güç çekiyor.
- En fazla Minecraft oynuyorum, onun dışında tarayıcı, film izleme gibi temel kullanımlar var.
- Açılışta CPU kullanımı biraz yüksek oluyor ama genelde uygulamaları kapatma taraftarı değilim, arka planda açık kalıyorlar.
- 12 GB RAM var, bu yüzden RAM konusunda sıkıntı yaşamıyorum.
Şimdi kararsızım. i7’ye geçmek bana hissedilir bir fark yaşatır mı, yoksa mevcut i5 ile devam mı etmeliyim?
Sahibinden ve ikinci el bilgisayar satıcılarıyla da konuşmaya başladım, ona göre fiyat alacağım. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Not: Önceden satma taraftarıydım ama bana yeterli geldiği için vazgeçtim.