WILL BYERS

Gelişen
Arkadaşlar, üniversite için belli bir süre bu laptopu kullanmam lazım. Bilgisayarı çok yormayan, kafamı karıştırmayan bir işletim sistemi arıyorum. Özellikle Windows'un Fanmade sürümleri de olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün i7 3537U laptopa Windows 11 kurdum ,önermiyorum. Windows 10 kullanabilirsiniz ama isterseniz bütçeniz el veriyorsa en azından 120GB SSD alın.

Üniversite için kullanacaksanız SATA SSD alın derim. 120 GB'lık alsanız Windows 11 Enterprice LTSC ile bu iş tamamdır.

SSD ile çok rahat Win 11 kullanıyorum aynı işlemcili laptopta. 2. el idarelik bir 120 GB SSD alıp rahat kullanırsınız.

Bu arada laptopın depolama nasıl? SSD + HDD şeklinde mi? Benim laptop öyleydi. SSHD diye geçiyor hatta. 750 GB HDD'nin yanında 24 GB ufak SSD var. Win 8.1 kurulu iken SSD'ye kuruluydu ve gayet hızlı çalışıyordu ancak Windows sürüm güncellemek isteyince SD'nin hafıza düşük olduğu için Windows sığmıyordu ve Windows 10'u HDD'ye kurmak zorunda kalmıştım. HDD'de ise aşırı yavaş çalışıyordu. Dolayısıyla SSD takmak zorunda kaldım. Ve şu an halen rahat kullanılabilir durumda.

SSD niye takmıyorsun? Win 10 kaldırır o şekilde.
Hocam masasüstü bilgisayarımda zaten sata SSD var. Bilgisayar eski olduğu için ayrı olarak 2.5 sata girişi koymazlar diye düşünüyorum.

SSD ile çok rahat Win 11 kullanıyorum aynı işlemcili laptopta. 2. el idarelik bir 120 GB SSD alıp rahat kullanırsınız.

Bu arada laptopın depolama nasıl? SSD + HDD şeklinde mi? Benim laptop öyleydi. SSHD diye geçiyor hatta. 750 GB HDD'nin yanında 24 GB ufak SSD var. Win 8.1 kurulu iken SSD'ye kuruluydu ve gayet hızlı çalışıyordu ancak Windows sürüm güncellemek isteyince SD'nin hafıza düşük olduğu için Windows sığmıyordu ve Windows 10'u HDD'ye kurmak zorunda kalmıştım. HDD'de ise aşırı yavaş çalışıyordu. Dolayısıyla SSD takmak zorunda kaldım. Ve şu an halen rahat kullanılabilir durumda.
Tek HDD var.