Kvothe

Uzman
Yer
Redmont Kalesi
İkinci bilgisayarıma Linux kurmak istiyorum. Bana tasarımı güzel ve akıcı bir Linux dağıtımı onerebilir misiniz?
Sistem
  • GTX 960 2 GB.
  • i5 3470.
  • 16 GB DDR3 RAM.
Not: İlk Linux deneyimim olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorin OS taşarım açısından bence oldukça sık. Kendiniz çok daha fazla özelleştirme yapmak isterseniz KDE kullanan bir dağıtım da tercih edebilirsiniz. Kubuntu veya Fedora KDE gibi.

İkinci bilgisayarıma Linux kurmak istiyorum. Bana tasarımı güzel ve akıcı bir Linux dağıtımı onerebilir misiniz?
Sistem
  • GTX 960 2 GB.
  • i5 3470.
  • 16 GB DDR3 RAM.
Not: İlk Linux deneyimim olacak.
Kubuntu deniyebilirsin hem ubuntu tabanlıdır hem de kde plasma oldugu için Windows'tan geçince yabancılık çekmezsin. Benimde ilk dağıtımım kubuntu idi. Bence fedora kullanma çünkü elindeki GPU yeni bir GPU olmadığı için sürücüleri düzgün ayarlamak epey zahmetli olacaktır.

Kubuntu deneyebilirsin hem Ubuntu tabanlıdır hem de KDE Plasma oldugu için Windows'tan geçince yabancılık çekmezsin. Benim de ilk dağıtımım Kubuntu idi. Bence Fedora kullanma çünkü elindeki GPU yeni bir GPU olmadığı için sürücüleri düzgün ayarlamak epey zahmetli olacaktır.

Öneri için teşekkürler hocam ama zaten şu an Zorin OS kurdum, zaten pek kullanmıyorum. İşletim sistemini değiştirecek olursam önerinizi dikkate alırım.