Ayazu

Uzman
DDR3 4x2 RAM kullanıyorum. Bilgisayarı normal kullanırken kapatıp geri açtığımda açılmamaya başladı. Açtığımda fanlar ışıklar geliyor ve ardından kapanıyor. 1 saniye gibi bir süre geçtikten sonra tekrar fanlar ışıklar geliyor ve kapanıyor. Acaba RAM slotları mı sorunlu diye RAM'leri silgi ile silip farklı slotlara taktım ama yine aynısı oldu. 1 RAM'i çıkarıp sadece 1 RAM'i bıraktım ve farklı slota taktım. Açıldı. Ama 2 gün sonra 1 RAM ile de yine aynısı oldu ve şu an sistemi açamıyorum. BIOS pili hiç değiştirilmedi anakart 10+ yıllık. Bir alakası olabilir mi? Bu arada sistem açıldığında hiçbir sorun yok 4 GB RAM'le açılmış olsa bile mavi ekran, çökme vs olmuyor stabil çalışıyor.

Bileşenler:
PSU: Enermax 600W yeni aldım.
RAM: Hynix hMT451U6Afr8C (nadiren çalıştırabildiğim), G.Skill F3-12800CL9s-4gbrl (çalıştıramadığım)
GPU: RX 460.
Anakart: Gigabyte GA-B75M-D3H
CPU: i5-3470

• Yeni bir CR2032 pili 20 TL'ye alıp değiştir.
  • Pili taktıktan sonra BIOS’a girip varsayılan ayarları yükle (Load Optimized Defaults).
  • UEFI/Legacy ayarlarını da kontrol et (sistemin Windows moduna göre ayarla).

• Yeni bir CR2032 pili 20 TL'ye alıp değiştir.
  • Pili taktıktan sonra BIOS’a girip varsayılan ayarları yükle (Load Optimized Defaults).
  • UEFI/Legacy ayarlarını da kontrol et (sistemin Windows moduna göre ayarla).
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi bios pili almayı düşünüyorum ama garip olan bilgisayar açılıyor ve restart atıyor dediğim kısımda görüntü yok. Yani windowsa giremediğinden restart atıyor gibi değil. Yine de dediklerini yapmalı mıyım?

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi bios pili almayı düşünüyorum ama garip olan bilgisayar açılıyor ve restart atıyor dediğim kısımda görüntü yok. Yani windowsa giremediğinden restart atıyor gibi değil. Yine de dediklerini yapmalı mıyım?
Hocam istiyorsanız bir yardım alarak deneyin bios olaylarından genelde ben korkarım.