@Lusyz,

Tabii o daha da mantıklı olabilir biliyorsunuz ki AM4 desteği hala çok geniş işlemci yelpazesine sahip, ucu açık dediğiniz gibi. Aynı şekilde LGA1700 de 3 nesil destekli o daha kapalı ama o da iyi siz nasıl tercih ederseniz :):giggle:

Vaktinde RX 570 ve B450M tabanlı Ryzen 5 2600 ikilisini kullandığım dönemde, fiyatına göre rakipsiz ve performansı mükemmel bir sistem toplamıştım. AM4 anakart kullanmanın en büyük avantajı, işlemci yükseltme konusunda bana inanılmaz bir özgürlük tanımasıydı; Ryzen 3 1200 ile başlayıp sırasıyla 1600 AF ve 2600 modellerine kadar sorunsuzca upgrade yapabilmiştim.

Tabii o zamanlar 2x8 16 GB RAM setlerini sıfır olarak 1.000 TL civarına alabiliyorduk, şu anki piyasa şartlarında bu rakamları yakalamak çok zor. Ancak her şeye rağmen, i3 9100F gibi önü kapalı bir işlemciyle yerimde saymaktansa, yükseltme imkanı en geniş olan platformu seçmek her zaman daha mantıklı. Değerli yanıtlarınız ve yönlendirmeleriniz için teşekkürler, en iyisi yine AM4 üzerinden ucu açık bir yol çizmek.