alpe.hames

Çalışkan
Bilgisayarı Windows 11'e yükseltebilir miyim? Normal şartlarda bilgisayarım Windows 11 kaldırmıyor ama, bir şeklide yükseltsem sağlıklı olur mu?
  • i5-4570.
  • 16 GB RAM.
  • RX 560.
  • 1 TB SSD.

Yanlış bilgi: i5-4570 işlemcinin resmi olarak Windows 11 desteği bulunmamaktadır.
Destekliyor hocam, Windows 11 IoT LTSC 24H2 kurup devam edin bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD ve RAM yüksek olduğu için kurtarır diye düşünüyorum. Neden geçmek istiyorsun ki?

Hocam yazılım güncel kalması yararı olur mu Windows 10 bir fark olur mu olmicaksa pek de uğraşmayım.

Destekliyor hocam, Windows 11 IoT LTSC 24H2 kurup devam edin bence.

TPM olamdığı için TPM 2 desteği olan oyunlar falan sıkıntı çıkarır mı kursam bu sürümü?

Bilgisayarı Windows 11'e yükseltebilir miyim? Normal şartlarda bilgisayarım Windows 11 kaldırmıyor ama, bir şeklide yükseltsem sağlıklı olur mu?
  • i5-4570.
  • 16 GB RAM.
  • RX 560.
  • 1 TB SSD.

Windows 10 daha iyi olur. Birincisi islemciniz desteklemiyor, ikincisi kullandığınız anakartta TPM 2.0 özelliği yoktur. Baypass edebilirsin ama oyunlar yine ister. 16 GB RAM idare eder, 32 GB RAM gerekiyor çünkü boşta 6-8 GB arası yiyor.

32 GB RAM gerekiyor çünkü boşta 6-8 GB arası yiyor.
16 GB RAM ile gayet normal kullanıyorum, boşta 6-8 GB da yemiyor. 8 GB RAM'li laptopta da kullanıyordum, RAM sorunu çekmedim. "Boşta" ifadesinden kastınız arkada program, Chrome vb. açıkken ise yer, hiçbir şey açmayınca boş ekranda hiçbir şekilde 6-8 GB kullanım görmedim.

Windows 11 için 32 GB RAM gerekmiyor.