dersleeer2

Üyecik
Merhaba. Belirttiğim sisteme Dual boot ile Windows 10 yanına macOS kurmak istiyorum. Sizce hangi sürümü kurmalıyım? Nasıl kurabilirim? Bu konularda yardımcı olur musunuz?​
İşlemci: i5 6400​
Ekran kartı: 1080 Ti Founders Edition 11 GB​
Anakart: ASUS Z170p​
RAM: 16 GB 3200MHz​

Son düzenleyen: Moderatör:
macOS'de grafik hizlandirma ile isiniz olacaksa Windows'tan devam edin zira Pascal GPU'lara native destek High Sierra ile kesildi ve High Sierra bu devirde bir caciga yaramiyor maalesef.

OCLP ile basit islevlere yetecek kadar hizlandirma alabiliyorsunuz ancak ozellikle Ventura ustu surumlerde olumsuz yonleri oldukca fazla ve tam donanimli bir hizlandirma destegi almiyorsunuz.

Islemcinizdeki dahili grafigi kullanirsaniz isler degisir tabii ki ancak aralarindaki guc farkini soylememe bile gerek yok.

Bunun disinda anakartinizdaki ses yongasi ALC887, ethernet yongasi da RTL8111H. USB portlari da gordugum kadariyla harici bir cip ile degil direkt cipsetten verilmis. Uyum konusunda sorunlu bir bilesen goremedim o tarafta.

Öncelikle üzülerek söylüyorum ki ekran kartınız macOS High Sierra üstü sürümleri desteklemiyor. macOS High Sierra ise bugün desteği kesileli yıllar olmuş ve rafa kaldırılmış bir macOS sürümü. Ancak işlemcinize gömülü grafik birimi ile güncel sürümlerden macOS Sequoia kurulumu yapabilirsiniz. Dual Boot olarak kurulum yaparsanız Windows tarafında NVIDIA kartını macOS tarafında ise dahili grafik birimini kullanırsınız. Nasıl kurabileceğine dair rehber linkerini aşağıya bırakıyorum.

Merhaba. Belirttiğim sisteme Dual boot ile Windows 10 yanına macOS kurmak istiyorum. Sizce hangi sürümü kurmalıyım? Nasıl kurabilirim? Bu konularda yardımcı olur musunuz?​
İşlemci: i5 6400​
Ekran kartı: 1080 Ti Founders Edition 11 GB​
Anakart: ASUS Z170p​
RAM: 16 GB 3200MHz​
iGPU ile maksimum Sonoma, üstü fena cacık eder o sistemi. En performanslısı Catalina bilemedim Big Sur-Ventura olur.