KaanBatu

Başarılı
Merhaba arkadaşlar. Windows 11 kullanıyorum. Sistemim güçlü değil, hatta Windows 11'i destekleyen en eski işlemcilerden birine sahibim fakat sorunsuz kullanıyordum. Son zamanlarda bilgisayarım aniden donuyor, hiçbir şey yapamıyorum. Mecburen bilgisayarı tuşundan kapatıp tekrar açıyorum. Bu durumu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Yoksa Windows 10 mu kullanmalıyım?

ASUS X542URR.

• Intel(R) Core(TM) i5-8250U CPU @ 1.60GHz (1.80 GHz)
  • 16,0 GB (kullanılabilir: 15,9 GB)
  • NVIDIA 930MX.

Winver: 25H2 26200.7922

Windows 24H2 ve 25H2 aşırı sorunlular. Eğer TPM gereksinimli uygulama ya da oyun oynuyorsanız sıkıntı yaratabilir. Windows 11 tekrar kurup daha sonra debloat yapabilirsiniz az da olsa rahatlama oluyor.

Windows 24H2 ve 25H2 aşırı sorunlular. Eğer TPM gereksinimli uygulama ya da oyun oynuyorsanız sıkıntı yaratabilir. Windows 11 tekrar kurup daha sonra debloat yapabilirsiniz az da olsa rahatlama oluyor.

Windows'u daha yeni kurdum ama debloat yapmadım. Debloat için rehber tarzı bir şey varsa atabilir misiniz? Sistem stabilitesini bozmadan yapamıyorum genelde ben debloat.

Merhaba arkadaşlar. Windows 11 kullanıyorum. Sistemim güçlü değil, hatta Windows 11'i destekleyen en eski işlemcilerden birine sahibim fakat sorunsuz kullanıyordum. Son zamanlarda bilgisayarım aniden donuyor, hiçbir şey yapamıyorum. Mecburen bilgisayarı tuşundan kapatıp tekrar açıyorum. Bu durumu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Yoksa Windows 10 mu kullanmalıyım?

ASUS X542urr.

• Intel(R) Core(tm) i5-8250U CPU @ 1.60GHz (1.80 GHz)
  • 16, 0 GB (kullanılabilir: 15,9 GB)
  • NVIDIA 930MX.

Winver: 25H2 26200.7922

Custom Windows 11 ya da Windows 10'u kullanabilirsiniz. Ben eskiden Ryzen 5 1600 ve Ryzen 3 3100 kullanırken birçok defa çökme, donma vb. yaşıyordum. Sistemimi Ryzen 3 3200G'ye yükseltip Custom Windows 11 kullanmaya başladıktan sonra sorunlar bitti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Custom Windows 11 ya da Windows 10'u kullanabilirsiniz. Ben eskiden Ryzen 5 1600 ve Ryzen 3 3100 kullanırken birçok defa çökme, donma vb. yaşıyordum. Sistemimi Ryzen 3 3200G'ye yükseltip Custom Windows 11 kullanmaya başladıktan sonra sorunlar bitti.

Windows 11 IoT kursam LoL ve Valorant gibi TPM gerektiren oyunlarda sorun yaratır mı? Bir de Windows 10 IoT mu daha iyi olur yoksa 11 mi?

Bu sorun işletim sistemiyle alakalı gibi gözükmüyor. SFC taraması yaptınız mı? Veya bu durum ne zaman oluyor genelde hiç test ettiniz mi? Tamamen rastgele mi oluyor?

Her sorunu Windows'a bağlamak bana hala saçma geliyor. Bu sorun genel bir şey olsa herkeste yaşanırdı. Ayrıca 24H2'nin gayet stabil olduğu söyleniyordu geçen çoğu konuda, ne zaman yine bozuldu?

Bu sorun işletim sistemiyle alakalı gibi gözükmüyor. SFC taraması yaptınız mı? Veya bu durum ne zaman oluyor genelde hiç test ettiniz mi? Tamamen rastgele mi oluyor?

Normalde yaşamıyordum dün format attım bugün yaşamaya başladım. Önceden de Windows 11 kullanıyordum. Fakat sürücüleri üretici sitesi yerine Windows Update ile kurmuştum az önce chipset sürücülerini üreticiden yükledim.

Rehber bildiğim yok benim Windows da yamuldu da @Hasan Merkit hocam belki hazırlamıştır. Windows 11 IoT LTSC de sorun yaratabilir denemeden bilemeyiz. Öyle bir şey olursa bende kurarım.

Anladım hocam teşekkür ederim.

Normalde yaşamıyordum dün format attım bugün yaşamaya başladım. Önceden de Windows 11 kullanıyordum. Fakat sürücüleri üretici sitesi yerine Windows Update ile kurmuştum az önce chipset sürücülerini üreticiden yükledim.
Format atma sebebiniz neydi? Kurulumu nasıl yaptınız? Sürücüleri de temiz olarak kurmanızı öneririm, Update genelde eski sürümler kurabiliyor.