Format atma sebebiniz neydi? Kurulumu nasıl yaptınız? Sürücüleri de temiz olarak kurmanızı öneririm, Update genelde eski sürümler kurabiliyor.

Bayağıdır format atmıyordum sisteme temiz kurulum yapayım dedim. Sürücüleri temiz kurmayı nasıl yapacağım ki Windows Update'in indirdiği sürücüler kaldırılabiliyor muydu?

Her sorunu Windows'a bağlamak bana hala saçma geliyor. Bu sorun genel bir şey olsa herkeste yaşanırdı. Ayrıca 24H2'nin gayet stabil olduğu söyleniyordu geçen çoğu konuda, ne zaman yine bozuldu?
Bazı son gelen güncellemeler her cihazda olmadığı gibi bir önceki yamaya göre yavaşlatıyor. Benim BIOS sürem arttı ve anlık mikro takılmalarım söz konusu. (Herkeste olmayabilir)

Bayağıdır format atmıyordum sisteme temiz kurulum yapayım dedim. Sürücüleri temiz kurmayı nasıl yapacağım ki Windows Update'in indirdiği sürücüler kaldırılabiliyor muydu?
Sürücüler kurulurken genelde temiz kurulurlar zaten, ama eğer yükleyicide "sürücüyü temiz kur" gibi bir seçenek varsa seçmeyi unutmayın (Ekran kartı sürücülerinin kurulumunda bu seçenek var örnek olarak).

Windows 11 IoT kursam LoL ve Valorant gibi TPM gerektiren oyunlarda sorun yaratır mı? Bir de Windows 10 IoT mu daha iyi olur yoksa 11 mi?

Ben Hasan merkitin hazırladığı Custom sürümü kullanıyorum şimdiye kadar SSD'den kaynaklı olduğunu düşündüğüm cökmeler dışında sorun yaşamadım onları da anakarta bağlı SATA kablosunun bir soketten söküp diğer sokete takınca sorunu cözdüm sisteminiz icin Windows 10 daha iyi olur ama en başta Hasan merkitin yaptığı Custom Windows'a bakın isterseniz.