Bütçe
30000
Merhaba son dönemde sistemime iyi bir upgrade düşünüyorum. Önerinizi bekliyorum aklımdaki seçenekleri alta sıralayacağım.

Sistem özelliklerim:
i7-10700K 5.0GHz all Core.
Gigabyte Z590 Aorus Elite AX.
MSI Gaming X GTX 1660 Ti.
G.Skill Trident Z RGB 2x8 16 GB 3200MHz CL 16.
WD blue SN570 500GB M.2 / Intel 660p 1TB M.2 (Windows için SN570 kullanıyorum- oyun ve depolama için Intel M.2 SSD'yi kullanıyorum.)
Cooler Master ML 240l v2.
Gigabyte P750GM 750W Gold modüler (kapastörlerini değiştirdim ilkinden çok daha iyi halde)
Deep cool matrexx 50.

Aklımda DDR5 bir sisteme geçip işlemci, RAM, anakart, ekran kartı değiştirme fikri var. 1080p oyuncusuyum 180Hz monitör ile rekabetçi younlar oynarım şu anki sistemim yetse bile bazı hikayeli oyunları da oynuyorum. Onun dışında işim dolayısıyla Adobe Premiere, Photoshop ve 3DS Max ile de çalışıyorum.

CS2.
Hearts of Iron 4
MB Bannerlord.
Battlefield 1-5 yeni gelecek oyunyda oynayacağım.
Elden Ring ve daha çok fazla tarzda opyun oynayan birisiyim.

Aklımdaki upgrade fikri ise;

R7-9700X
MSI-B650s Pro.
24 GB DDR5 5600 MHz CL40 (ileride aynısında alıp 48 GB düşünüyorum)
RX 6800 (ikinci-el düşünüyorum)

Bence sistem gayet iyi tek eksisi GPU ve RAM miktarı olabilir. Sadece RTX 3070'e geçip uzun süre idare edebilirsin. Veya elindeki parçaları çıkartıp dediğin gibi DDR5 geçebilirsin.

21 bin TL yapar.

2. el 3070 Ti tarzı bir kart alabilirsin o bütçe ile. Daha sonra bütçe çıkınca onu da daha güçlü bir ekran kartı ile değiştirirsin.

Twinmoss alınmasını ben şahsen tavsiye etmiyorum garantisi bittiği gibi 3 adet M.2 SSD ömrünü tamamladı şunu da sorabilirsiniz 2 senede ne oldu? SSD direk güç almıyor farklı sistemde hatta ben kendi anakartımda bile denedim tık yok. RAM'lerde aynı şey olur mu bilmiyorum ama işi riske atmaya gerek yok.

Normalde satıp daha iyisini almak varken niye satmadan daha kötü sistem alsın. Satsa 40 bin TL'ye başkası için konuşuyorum sistem toplamak varken niye 30 bin TL ile sistem toplayıp eski işine yaramayacak bir sistemi elde tutsun?
Ekran kartı haricinde aşırı çok eski değil sistem. Ama yedek olarak kalabilir parçaları. Bozulursa ne olacak ne kullanacak?

Bence sistem gayet iyi tek eksisi GPU ve RAM miktarı olabilir. Sadece RTX 3070'e geçip uzun süre idare edebilirsin. Veya elindeki parçaları çıkartıp dediğin gibi DDR5 geçebilirsin.
O RAM kitinin çipini biliyorum, 5600MHz zorlanabiliyor rahatlıkla zaten aldığım gibi 5200MHz kesinlikle kullanmayacağım buna güveniyorum.
Ozamanda gecikme değerleri fazla artacaktır CL40 bir ram zaten hali hazırda gidip bunu CL46 veya CL48 yapmak gene performansı düşürür.

Ekran kartı haricinde çok eski değil sistem. Ama yedek olarak kalabilir parçaları. Bozulursa ne olacak ne kullanacak?
10700K'nın neyi eski değil yapma gözünü seveyim. 6 nesil işlemci çıktı o işlemcinin üstüne.

İşlemci konusunda şu anda o kadar problem yaşamıyorum zaten tüm çekirdeklerle birlikte maksimum yapabileceğim OC'yi yaptım, tek sorun RAM ve ekran kartı kısmında. Bu yüzden ilk başta ekran kartı alıp sonrasında 3 parçayı fiyat dahilinde satıp 9700X bazlı DDR5 bir sistem toplamak mantıklı geliyor.

Normalde satıp daha iyisini almak varken niye satmadan daha kötü sistem alsın. Satsa 40 bin TL'ye başkası için konuşuyorum sistem toplamak varken niye 30 bin TL ile sistem toplayıp eski işine yaramayacak bir sistemi elde tutsun?

Elimdeki kasayı seviyorum, Power benim için gayet yeterli. Onun dışında depolomalarımı da kullanacağım neden hepsini daha düşük bir fiyattan topluca vereyim ki, zarar ederim.

O Zaman'da gecikme değerleri fazla artacaktır CL40 bir RAM zaten halihazırda gidip bunu CL46 veya CL48 yapmak gene performansı düşürür.

CL40 sabitleyerek 5600MHz yapılabiliyor. Bir arkadaşım yapabildi mevcut çip yiyor.