umut.dll

Becerikli
Makaleler
3
Yer
Ankara
Yarın laptopa dual boot ile mac kuracağım. Hangi sürümü kurmamı tavsiye edersiniz? Big Sur kurmayı düşünüyorum şu an.
Laptop özellikleri:
  • Intel Core i7-1255U
  • Intel Iris Xe Graphics
  • 32 GB RAM 1 TB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Destekliyorsa Ventura çok iyidir. Bazı güzel yazılım özellikleri var. Mesela Sahne yöneticisi gibi.
Kurdum gayet güzel sorunsuz çalışıyor hocam. Cevabınız için teşekkürler. Big Sur ve Sequoia'da kurdum onlarda sorunsuz çalıştı. Siz bu üçü arasından hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz?

Artı -2 Eksi
Kurdum gayet güzel sorunsuz çalışıyor hocam. Cevabınız için teşekkürler. Big Sur ve Sequoia'da kurdum onlarda sorunsuz çalıştı. Siz bu üçü arasından hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz?
Son cikan da AI ozellikleri oldugu icin PC'yi kastirabilir.

Ondan Venatura guzelsir simdilik.

Big Sur ve Sequoia'da kurdum onlarda sorunsuz çalıştı.
Nasıl çok güzel çalışıyor. En iyi ihtimalle vesa sürücüleri ile çalışır. Grafik hızlandırma bu ekran kartı ile olmaz. Grafik hızlandırma olmadan nasıl güzel çalıştığını belgeleyebilir misin?

Bize sistemin ekran kartını nasıl gördüğünü Elma Logosuna tıklayıp Bu Mac Hakkında kısmına girip ekran görseliyle gösterebilir misin?

Yani bende isterim olmasını ama macOS tarafından 10. nesilden sonraki dahili intel grafik kartları desteklenmiyor. Sürücüleri macOS içerisinde yok. Bu nedenle macOS ile tanıtılamazlar.

GTX 1650 ve GT730 ile macOS kullanabilirsin. HighSierra kadar doğal olarak desteklenirler zaten. Üstü sürümlerde ise yamalanarak belli sınırlamalar ile (metal desteği olmaz mesela) kullanılabilirler. Sizin kartınız bunlar ile aynı mimaride değil. Zaten İris XE kartının neye denk olduğunu tartışmıyoruz.

12.Nesil dahili intel bir kartın macOS ile nasıl çalıştığını anlamak istiyorum. Eğer kartı tanıttıysan Bu Mac kısmının ekran görselini eklersen bizde kartı nasıl tanıttığını, macOS işletim sisteminin kartı nasıl görüdüğünü anlayabiliriz.