Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bir yakinimizin stok fanı kirilinca idareten PC'yi açmak icin Vatan'dan bu soğutucuyu aldık fakat her seyi doğru yapmamıza rağmen sogutucunun metal plakası yukarı aşağı oynuyor, hayatımda gördüğüm en saçma yapilardan birine sahip.

Cooler Master Hyper 212 Specturum V3 sogutucuyu MSI Z690 Tomahawk anakarta takınca i7-12700 100 derece oluyor.

Bu konuda yardımcı olabilecek var mi?

Çözüm
Stok soğutucu ile kıyaslanamayacak kadar iyi bir soğutucu 212, montaj hatası yapmışsınızdır videosunu izleyip kontrol edin, soğutucunun altındaki jelatini çıkarmayı da unutmayın.

İdareten kısmını da anlayamadım.
Stok soğutucu ile kıyaslanamayacak kadar iyi bir soğutucu 212, montaj hatası yapmışsınızdır, videosunu izleyip kontrol edin, soğutucunun altındaki jelatini çıkarmayı da unutmayın.

İdareten kısmını da anlayamadım.
Hocam jelatin çıktı, biz her seyi de doğru yaptık ama baştan bir daha sokecegim. Blogu en son vidaladik belki onu da plakalara vidalamaliydik.

İdareten kısmını da anlayamadım

Hocam gittik baktık bunu gördüm aldim o anlamda.

Arkadaşlar iyi akşamlar. Bir yakinimizin stok fanı kirilinca idareten PC'yi açmak icin Vatan'dan bu soğutucuyu aldık fakat her seyi doğru yapmamıza rağmen sogutucunun metal plakası yukarı aşağı oynuyor, hayatımda gördüğüm en saçma yapilardan birine sahip.

Cooler Master Hyper 212 Specturum V3 sogutucuyu MSI Z690 Tomahawk anakarta takınca i7-12700 100 derece oluyor.

Bu konuda yardımcı olabilecek var mi?
Snowman T6 soğutucumu 1151 sistemden AM4'e taşıdım. Soğutucunun tabanı AM4 işlemciye tam oturmadı yani işlemcinin üzerini tamamen örtmedi saçma bir şekilde. Aklıma bu geliyor sadece. Böyle bir şey olabilir mi acaba?

Hocam AM4 ve 1700 icin farklı aparat var.
Biliyorum aparat farkı olduğunu, demek istediğim şey hani 1700 aparatı takmış olmana rağmen acaba işlemciye tam oturmamış olabilir mi ya da benim yaşadığım gibi bir durum olabilir mi diye düşündüm sadece.

Görmeden bilemem.

Seni de forumda çok görüyorum yani öyle montaj hatası macun jelatin zart zurt demeye gerek duymadım.

Biliyorum aparat farkı olduğunu, demek istediğim şey hani 1700 aparatı takmış olmana rağmen acaba işlemciye tam oturmamış olabilir mi ya da benim yaşadığım gibi bir durum olabilir mi diye düşündüm sadece.

Görmeden bilemem.

Seni de forumda çok görüyorum yani öyle montaj hatası macun jelatin zart zurt demeye gerek duymadım.

Anlıyorum hocam. Evet ben de cok düşündüm bunu, temas sorunu var gibi. Bir ton model soğutucu taktim söktüm ilk defa oldu, ilginc. Görsel atarim.

Arkadaşlar çözdüm sanırım. 2 minnacik vidadan birisi yamuk olmuş...

Yok çözülmedi...

Son düzenleme:
Anlıyorum hocam. Evet ben de cok düşündüm bunu, temas sorunu var gibi. Bir ton model soğutucu taktim söktüm ilk defa oldu, ilginc. Görsel atarim.

Arkadaşlar çözdüm sanırım. 2 minnacik vidadan birisi yamuk olmuş...

Yok çözülmedi...
O soğutucuyla o işlemcinin 100 derece görmesi mümkün değil. Montajı doğru yaptığınıza emin misiniz?