Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Sıvı soğutucuysa bozulmuş olabilir. Yedek bir fan varsa onunla test etmenizi öneririm.
- Makaleler
- 1
13700H laptop işlemcisi yani laptobunuz var diye kabul ediyorum. Bu sıcaklık değerleri normal sayılabilir. İki oyun da işlemciyi deliler gibi kullanan oyunlar. Ha alalı 6 aydan fazla oldu ise termal macun değiştirerek, içini temizleyerek falan sıcaklıkları bi nebze daha düşünebilirsiniz.
ucanekmek
Başarılı
13700H laptop işlemcisi yani laptopunuz var diye kabul ediyorum. Bu sıcaklık değerleri normal sayılabilir. İki oyun da işlemciyi deliler gibi kullanan oyunlar. Ha alalı 6 aydan fazla oldu ise termal macun değiştirerek, içini temizleyerek falan sıcaklıkları bir nebze daha düşünebilirsiniz.
Özür dilerim söylemeyi unutmuşum evet laptop kullanıyorum ve bakıma aşırı özen gösteririm her 6 veya 7 ayda temizlettirim sadece gözüme çok çarpıyor bu işlemciden sonra Intel'den nefret etmeye başladım.
- Makaleler
- 1
Yani 90-94 en normal aralık değil, markaya göre daha soğuk olabilir bu oyunlarda da ama ortalama soğutması olan bir cihazda bu değerler normal. Mesela bende de Monster 11800H var ve macun yenileyince bu değerlerde. Yenilemezsem 97-98 görüyor ve FPS düşüyor.Özür dilerim söylemeyi unutmuşum evet laptop kullanıyorum ve bakıma aşırı özen gösteririm her 6 veya 7 ayda temizlettirim sadece gözüme çok çarpıyor bu işlemciden sonra Intel'den nefret etmeye başladım.
SF26
Üstün
Laptopta neyin sıvı soğutması?Sıvı soğutucuysa bozulmuş olabilir. Yedek bir fan varsa onunla test etmenizi öneririm.
Sıcaklıklar anormal, bakımları en son ne zaman yapıldı cihazın?Fortnite, Valorant gibi oyunlar oynarken hep işlemci 94 derece ile 90 derece arasında çalışıyor neden böyle ben bilgisayarımı aldığımdan beri ekran kartımın 80 derecenin üstüne çıktığını görmedim.
ucanekmek
Başarılı
Laptopta neyin sıvı soğutması?
Sıcaklıklar anormal, bakımları en son ne zaman yapıldı cihazın?
1.5 ay önce yaptırdım ve o arkadas sanırsam masaüstü kullandığımı zannetti başta laptop kullanıyorum demediğim için.
SF26
Üstün
Laptop kullandığınızı söylemese bile o işlemcinin sadece laptoplarda olduğunu bilmesi gerekirdi diye düşünüyorum.1.5 ay önce yaptırdım ve o arkadas sanırsam masaüstü kullandığımı zannetti başta laptop kullanıyorum demediğim için.
Macun pumpout gibi duruyor. Farklı bir macunla yeniden bakım yapın. Cryofuze Violett/Mastergel Maker ve PTM7950 önerimdir.
Edit: H işlemciler bir de iş istasyonlarında var, eklemeyi unutmuşum.
ucanekmek
Başarılı
bende de monster abra a5 v20.3.4 var suana kadar 94 aşmadı havalar sıcak olsa bile max 94 derece oluyorduYani 90-94 en normal aralık değil, markaya göre daha soğuk olabilir bu oyunlarda da ama ortalama soğutması olan bir cihazda bu değerler normal. Mesela bende de Monster 11800H var ve macun yenileyince bu değerlerde. Yenilemezsem 97-98 görüyor ve FPS düşüyor.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Hocam normalde pek iyi degerler değil ama Monster Abra için normal.bende de monster abra a5 v20.3.4 var suana kadar 94 aşmadı havalar sıcak olsa bile max 94 derece oluyordu
Eki Görüntüle 129026