ucanekmek

Başarılı
Fortnite, Valorant gibi oyunlar oynarken hep işlemci 94 derece ile 90 derece arasında çalışıyor neden böyle ben bilgisayarımı aldığımdan beri ekran kartımın 80 derecenin üstüne çıktığını görmedim.

13700H laptop işlemcisi yani laptobunuz var diye kabul ediyorum. Bu sıcaklık değerleri normal sayılabilir. İki oyun da işlemciyi deliler gibi kullanan oyunlar. Ha alalı 6 aydan fazla oldu ise termal macun değiştirerek, içini temizleyerek falan sıcaklıkları bi nebze daha düşünebilirsiniz.

13700H laptop işlemcisi yani laptopunuz var diye kabul ediyorum. Bu sıcaklık değerleri normal sayılabilir. İki oyun da işlemciyi deliler gibi kullanan oyunlar. Ha alalı 6 aydan fazla oldu ise termal macun değiştirerek, içini temizleyerek falan sıcaklıkları bir nebze daha düşünebilirsiniz.

Özür dilerim söylemeyi unutmuşum evet laptop kullanıyorum ve bakıma aşırı özen gösteririm her 6 veya 7 ayda temizlettirim sadece gözüme çok çarpıyor bu işlemciden sonra Intel'den nefret etmeye başladım.

Özür dilerim söylemeyi unutmuşum evet laptop kullanıyorum ve bakıma aşırı özen gösteririm her 6 veya 7 ayda temizlettirim sadece gözüme çok çarpıyor bu işlemciden sonra Intel'den nefret etmeye başladım.
Yani 90-94 en normal aralık değil, markaya göre daha soğuk olabilir bu oyunlarda da ama ortalama soğutması olan bir cihazda bu değerler normal. Mesela bende de Monster 11800H var ve macun yenileyince bu değerlerde. Yenilemezsem 97-98 görüyor ve FPS düşüyor.

Sıvı soğutucuysa bozulmuş olabilir. Yedek bir fan varsa onunla test etmenizi öneririm.
Laptopta neyin sıvı soğutması?
Fortnite, Valorant gibi oyunlar oynarken hep işlemci 94 derece ile 90 derece arasında çalışıyor neden böyle ben bilgisayarımı aldığımdan beri ekran kartımın 80 derecenin üstüne çıktığını görmedim.
Sıcaklıklar anormal, bakımları en son ne zaman yapıldı cihazın?

1.5 ay önce yaptırdım ve o arkadas sanırsam masaüstü kullandığımı zannetti başta laptop kullanıyorum demediğim için.
Laptop kullandığınızı söylemese bile o işlemcinin sadece laptoplarda olduğunu bilmesi gerekirdi diye düşünüyorum.
Macun pumpout gibi duruyor. Farklı bir macunla yeniden bakım yapın. Cryofuze Violett/Mastergel Maker ve PTM7950 önerimdir.

Edit: H işlemciler bir de iş istasyonlarında var, eklemeyi unutmuşum.

Yani 90-94 en normal aralık değil, markaya göre daha soğuk olabilir bu oyunlarda da ama ortalama soğutması olan bir cihazda bu değerler normal. Mesela bende de Monster 11800H var ve macun yenileyince bu değerlerde. Yenilemezsem 97-98 görüyor ve FPS düşüyor.
bende de monster abra a5 v20.3.4 var suana kadar 94 aşmadı havalar sıcak olsa bile max 94 derece oluyordu

1740818847426.webp

Son düzenleme: