i7-14650HX & RTX 5060 sistemde Elder Scrolls Online oynarken CPU ve GPU 85 derece normal midir?

Benkogambit

Başarılı
ASUS TUF F16 oyuncu bilgisayarına sahibim, 1 hafta önce alındı. Tüm ayarlar ultrada. CPU 80-90 derece GPU 75-85 derece normal mi? G-Helper ayarları bu şekilde.

@TANTUNICIK Hocam normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Performans kısmadığı sürece takma ısınsın sorun değil sadece performans kısmayacak kadar.

CPU için bir problem görünmüyor. GPU 85 ve üstüne çıkıyor mu? MSI Afterburner ile sistemi izlediniz mi?
Hocam GPU 75-85 arası seyir etti, 85 üzerine cıktıgını görmedim. Evet Afterburner ile izledim. G-helperdan yaptığım ayarlar nasıl?
Bu ayarları şimdi yaptım, oyun esnasında değil. CPU Artışı "Agresif"teydi. Ayrıca Güç sınırlarını 80W'a sabitledim. Yaptığım ayar doğru mu, minimal FPS kaybı olması sorun değil önemli olan sıcaklığın dizginlenmesi.

Sıcaklıklarda bir problem görünmüyor dediğim gibi. Bundan ziyade ayarları çok kurcalamanıza gerek yok. O laptop aşırı ısınan bir model değil. Anormal bir durum olursa limit koyarsınız. Dengeli mod iyidir.

Koyduğum 80W sınıra gerek yok mu diyorsunuz? CPU Artışını hangi modda kullanıyım?

Koyduğum 80W sınıra gerek yok mu diyorsunuz? CPU Artışını hangi modda kullanıyım?Eki Görüntüle 261996
Enabled ya da Efficient Enabled tercih edilebilir. Limit kısmında ise çoğu oyun için genelde 50-70 arası yeterli oluyor. HX işlemciler zaten agresif çalışıyorlar. 55-80 arası limit koyulabilir.

Enabled ya da Efficient Enabled tercih edilebilir. Limit kısmında ise çoğu oyun için genelde 50-70 arası yeterli oluyor. HX işlemciler zaten agresif çalışıyorlar. 55-80 arası limit koyulabilir.
Teyit etmek için soruyorum, ayarlarım sıcaklığın absürt artmasını önlemek ve fps kaybını minimal tutma açısından kafi midir hocam?

Teyit etmek için soruyorum, ayarlarım sıcaklığın absürt artmasını önlemek ve fps kaybını minimal tutma açısından kafi midir hocam?
@mortem.dll hocam bi bakabilir misiniz çok sordum ama

Son düzenleme:

@mortem.dll hocam bi bakabilir misiniz çok sordum ama
Sorabilirsiniz elbette problem yok. Ayarlarla çok incik cincik oynamaya gerek yok dediğim gibi. Dengeli modda kullanabilirsiniz. Yaptığınız ayarlar yeterlidir. CPU davranışına ve limite değindim zaten bir önceki mesajımda. Onu da referans alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…