Bütçe
15.000-20.000 TL
i5 14600K + Phantom Spirit yapabilirsiniz. Ama yine anakart yetersiz kalacak, VRM'ler cehennem gibi olur. Termal Throttle'a girer.

Anladığım kadarıyla B660M kötü bir anakart, sistemi satmadan ve VRM'ler cehennem gibi olmadan, ne yapabilirim? Oynadığım çoğu oyunda şu an bile güzel performans alıyorum 120 FPS altına düşmüyorum BF6 gibi oyunlarda sadece işlemciyi değiştirmek istemiştim.

Çok yüklenmeye gerek yok derseniz 7500F olabilir yanına da B650 bir anakart(VRM soğutması olmalı SSD(ler)iniz M.2 ise M.2 giriş(ler)i olmalı. Soğutucu olarak da aşırı ağır işler(render, mining vb) yapmıyorsanız ve işlemci 60°C üstüne çıkmasın diyorsanız kule tipi tarafında Thermalright Assassin X 120 refined SE Plus olabilir, sıvı tarafında da ASUS Max gaming LC 360 ARGB LCD olabilir.

Bütçenin hakkını vereyim derseniz de 7800X3D işlemci ve kesinlikle sıvı soğutma öneririm.

Çok yüklenmeye gerek yok derseniz 7500F olabilir yanına da B650 bir anakart(VRM soğutması olmalı SSD(ler)iniz M.2 ise M.2 giriş(ler)i olmalı. Soğutucu olarak da aşırı ağır işler(render, mining vb) yapmıyorsanız ve işlemci 60°C üstüne çıkmasın diyorsanız kule tipi tarafında Thermalright Assassin X 120 refined SE Plus olabilir, sıvı tarafında da ASUS Max gaming LC 360 ARGB LCD olabilir.

Bütçenin hakkını vereyim derseniz de 7800X3D işlemci ve kesinlikle sıvı soğutma öneririm.
Anakartlardan çok anlamıyorum hocam, B660M modeli var bende B650 ile ne farkları var ki ?

B650 AMD anakartı. İkinci elden VRM soğutuculu ve uygun model bulmak lazım.
Teknolojide 2. el almaya çok karşıyım, ama tavsiye ediyorsanız düşünebilirim.

İ5 14600K + Phantom Spirit yapabilirsiniz. Ama yine anakart yetersiz kalacak, VRM'ler cehennem gibi olur. Termal throttle'a girer.
Hocam kafam buna takıldı biraz VRM'ler neden cehennem gibi olur ? ve Termal throttle nedir hangi durumlarda olur ? Söylediğiniz ihtimallerin gerçekleşmeyeceği bu sistem ile uyumlu çalışacak bir işlemci yok mu ? Ölü sokete yatırım yapmak benim için büyük bir dert değil.

Son düzenleme:
Hocam kafam buna takıldı biraz VRM'ler neden cehennem gibi olur ?
VRM soğutucusu yok, işlemci de haliyle çok fazla güç çeken bir işlemci, o yüzden VRM'ler cehennem gibi olur dedim.
Termal throttle nedir hangi durumlarda olur ?
VRM'ler ısınınca güç kısılacak, buna da Thermal Throttle denir.
Söylediğiniz ihtimallerin gerçekleşmeyeceği bu sistem ile uyumlu çalışacak bir işlemci yok mu ?
İ5-14400F bu işlemcilere nazaran daha iyi olacaktır. Kasanın üst kısmına 2 adet fan ekleyin hatta, VRM'lere üflesin.

Unutmadan; soğutucunuz yok ise kule tipi soğutucu alın. Segotep FZ6 Pro, Assassin King F/P olarak iyi olacaktır.

VRM soğutucusu yok, işlemci de haliyle çok fazla güç çeken bir işlemci, o yüzden VRM'ler cehennem gibi olur dedim.

VRM'ler ısınınca güç kısılacak, buna da thermal throttle denir.

i5-14400F bu işlemcilere nazaran daha iyi olacaktır. Kasanın üst kısmına 2 adet fan ekleyin hatta, VRM'lere üflesin.

i312100F'den bu işlemciye geçmek ne kadar performans artışı sağlar ki? Fiyatı ucuz olduğu için soruyorum FIFA BF6 falan oynuyorum şu an bile Ultra ayarlarda 100 FPS altına düşmüyor.

7800X3D alacağına 9700x al zaten çocuğu kişi 9700x tercih ediyor artık.