i7-14700K işlemci yüksek voltaj nedeni ile bozuldu, garantiye girer mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aliwwq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 334
  • Etiketler Etiketler
    bozuldu

Aliwwq

Uzman
Yer
Çayırova
Şimdi bende RX 9070 XT ve i7-14700K bileşenli bir sistem var. Oyunlarda drop yiyordum ve bir süre böyle devam etti, sonradan PC kendi kendine kapanmaya başladı. Daha sonra genel olarak yorumları iyi bir PC tamircisine götürdüm. En başta anakart ve ekran kartı VRAM'inde arıza olduğu söylendi ve bir iki BIOS'la alakalı bir şeyler söylendi. Sonra ortalama 20 gün geçti, "bilgisayarınızı tamir ettik ama işlemciniz de bozulmuş" dedi, "Başka işlemciyle denediğimizde bir sorun olmuyor, PC yüksek voltaj nedeniyle bozulmuş" dedi ve "işlemci tamiri yapamıyoruz" dedi. Şimdi bu işlemci İnceHesap mağazasından alındı ve işlemcinin 5 yıl garantisi var ve daha 2 yıl oldu alınalı. Şimdi bu işlemci garantiye girer mi? Çünkü özellikle 13 ve 14. nesil işlemcilerde bozulma sorunu oluyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şöyle söyleyeyim ben bu işlemciyi almadan önce i5 13400F kullanıyordum ve aynı sorunlar devam ediyordu hiçbir fark yoktu dedim ki hem işlemciyi yükseltiyim hem de belki sorun işlemcidendir şimdi sorun sadece işlemciden olsa işlemciyi değiştikten sonra sorunun bir süre olsa da çözülmesi lazımdı mantıken ama hiçbir şey değişmedi yani demek ki işlemci dışında bir şey daha bozuktu.

Zaten bu işlemci garantide değiştikten sonra sorun devam ederse geri götüreceğim işlemler 2 yıl garantili dendi kolay kolay kimsede paramı bırakmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…